nieuws

Video: gemakkelijk onderstelspeling testen

Werkplaats & Onderhoud

Video: gemakkelijk onderstelspeling testen

Wulf Gaertner Autoparts, de Hamburgse onderneming achter het Meyle-merk, heeft kosten noch moeite gespaard. Maar nu is ie er dan: de Meyle-spelingstester. Een praktisch apparaat dat controle van stuur- en ophangingsdelen op speling en slijtage gemakkelijk maakt. Maar hé, zo’n apparaat kennen we toch al? Bekijk de spelingtestvideo’s!

“In zijn niet aflatende inspanning om nieuwe wegen te vinden die werkplaatsen helpen hun reparatie-efficiency te verbeteren, heeft Wulf Gaertner Autoparts een spelingstester aan zijn productgamma toegevoegd”, schrijft het reclamebureau van Wulf Gaertner.

Goed gereedschap is welkom

Dat klinkt allemaal wat hoogdravend, maar het is natuurlijk wel zo dat versleten fuseekogels, rubber bussen en andere ophangingsdelen het stuur- en remgedrag van een auto nadelig beïnvloeden. Bovendien kunnen ze extra bandenslijtage geven. Een stuk gereedschap dat de controle op speling op draagarmen, stuurdelen, stabilisatorstangen en veerpoten vergemakkelijkt is dus welkom in de werkplaats. Met de Meyle-spelingstester doe je die controles bovendien, zonder dat de auto op een hefbrug staat.

Schau mit, mit Thorsten und Jan

Hoe je werkt met zo’n spelingstester? Dat tonen autotechnici Thorsten en Jan vanuit de Meyle-werkplaats in een video. En omdat ze de auto toch op een hefbrug zetten, kunnen we onder de auto meekijken naar de beweging in een draagarmbus. Is die aan vervanging toe of kan de automobilist hier nog veilig mee verder?

Nieuw?

Is zo’n spelingstester nieuw? Eigenlijk zou je dat wel verwachten na die ‘niet aflatende inspanning’. Maar nee, kijk hier maar. De tester van Febi kennen we al ruim vier jaar. En ook die kunnen we in actie zien in een video.

Meyle of Febi?

Wie beide video’s bekijkt ziet de verschillen: “Onze tester heeft als voordeel dat hij maar uit één deel bestaat. En omdat er in het gereedschap zelf geen scharnierende verbindingen zitten, kunnen die de controle niet verstoren”, zegt Meyle.

De Meyle-spelingstester vind je bij Brezan, die van Febi bij Toolspecial.

Reageer op dit artikel