nieuws

VDO levert compleet TPMS-portfolio

Werkplaats & Onderhoud

VDO levert compleet TPMS-portfolio

Met twee nieuwe TPMS servicetools en een universele REDI-sensor biedt VDO/Continental een compleet TPMS-portfolio. Wat kun je daarmee?

De TPMS PRO van VDO is een allround servicetool voor alle TPMS-services. De PRO leest en activeert voorgeprogrammeerde TPMS-sensoren (zowel universeel als OE) en programmeert universele sensoren. Deze TPMS servicetool kan alle diagnostische foutcodes lezen en toont de informatie overzichtelijk op het kleurendisplay van 4,3 inch. Bandenspanning, temperatuur, de status van de batterij en sensor ID worden in enkele seconden gedetecteerd. De PRO maakt gebruik van draadloze technologie om TPMS-sensoren te lezen, ongeacht of het OE-sensoren of vervangingssensoren zijn. Nagenoeg elke sensor is te lezen, activeren en configureren, dankzij een uitgebreide database; ook ongeprogrammeerde aftermarket sensoren.

Data-opslag via USB, WiFi of SD-kaart

De PRO heeft een barcodescanner en beschikt over een OBD II interface, zodat de sensoren via ‘relearn’ kunnen worden gekoppeld aan het voertuig. Data kan aan een voertuig-ID worden toegewezen, opgeslagen en via USB, WiFi of SD-kaart worden overgezet naar een computer. Fabrikant van de VDO TPMS PRO is ATEQ. Sinds 1 juli 2014 worden alle TPMS diagnostische tools van ATEQ door VDO/Continental verkocht, waaronder de TPMS PRO, TPMS PRO Print, TPMS Basic, accessoires en software updates. Continental verkoopt ook de VDO ContiSys TPMS Activator Tool, een compact en praktisch systeem, dat geschikt is voor sensoren die zijn geïnstalleerd in oudere auto’s en waarvoor een specifiek activeringsproces nodig is.

Drie varianten REDI-sensoren

Met de REDI-sensoren, waarvan VDO drie varianten heeft, levert VDO een universele oplossing voor veel auto’s. De REDI-sensor wordt voorgeprogrammeerd geleverd en is direct klaar voor installatie. Net als bij OE-sensoren is alleen de standaard ‘relearn’ van het voertuig vereist. De REDI-sensor wordt geleverd in een houder die wordt vastgelijmd aan het binnenoppervlak van de band en daardoor gecombineerd kan worden met elke soort velg. De Amerikaanse REDI-sensor, waarvan de Europese sensor is afgeleid, wordt sinds 2011 met groot succes op de Amerikaanse markt verkocht.

Reageer op dit artikel