nieuws

Universele EZ-sensoren van Würth en Schrader

Werkplaats & Onderhoud

Universele EZ-sensoren van Würth en Schrader

De samenwerking tussen de Würth-Groep en Schrader resulteert in universele, programmeerbare EZ-sensoren, een iQ50-computer om sensoren te programmeren, een helpdesk en een e-learningpakket om de autotechnici te begeleiden. Würth-Groep en Schrader spreken van een innovatief totaalconcept.

Vanaf 1 november 2014 is TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) op alle nieuwe personenauto’s verplicht. Door de verplichting van een bandenspanningcontrolesysteem zullen autotechnici meer handelingen verrichten en bandenspecialisten een grotere voorraad OEM‑sensoren moeten inkopen. De Würth‑Groep is een samenwerking aangegaan met Schrader, wereldmarktleider op het gebied van TPMS. Samen introduceren ze universele programmeerbare EZ‑sensoren. Het voordeel van deze universele ventielen is dat er maar twee sensoren op voorraad nodig zijn voor een groot aantal verschillende auto’s.

iQ50 uitleescomputer

Samen met Schrader ontwikkelde Würth de iQ50, een handzame computer (iets groter dan een smartphone) die sensoren kan kopiëren, programmeren en aanleren aan het TPMS‑stuurapparaat. De iQ50 kan later uitgebreid worden tot een voertuigdiagnosesysteem. Het touchscreen is met handschoenen aan te bedienen. De verschillende opties worden met grote symbolen aangeduid voor een gemakkelijke navigatie. De iQ50 toont extra informatie, zoals aanhaalmomenten en gegevens over de sensoren.

Helpdesk en e‑learningpakket

Würth‑Groep en Schrader voorzien ook in een e‑learningpakket, dat de autotechnicus stap voor stap helpt bij het bandenwisselproces. De autotechnicus kan de verschillende onderdelen van de cursus in eigen tempo en in eigen tijd uitvoeren. Naast de universele programmeerbare EZ‑sensoren, de iQ50 en het e‑learningpakket, zorgt Würth ook voor de specifieke gereedschappen, een telefonische helpdesk en TPMS praktijkopleidingen.

Reageer op dit artikel