nieuws

Philips WhiteVision: halogeen met witte xenon-look

Werkplaats & Onderhoud

Philips WhiteVision: halogeen met witte xenon-look

Hoewel led- en xenonverlichting grote stappen vooruit maken in de automobielverlichting, heeft de meerderheid van de auto’s vandaag en in de toekomst nog steeds halogeenverlichting. Om Philips’ honderdste verjaardag in automobielverlichting te vieren, introduceerde Philips Automotive een aantal nieuwe producten op Automechanika Frankfurt 2014.

De Philips WhiteVision‑halogeenlampen voegen een intense witte xenon‑look toe aan autokoplampen en zorgen voor veertig procent witter licht (4300 kelvin) en zestig procent meer licht. Het wittere licht maakt een groter contrast mogelijk. WhiteVision wordt gemaakt van UV‑kwartsglas, dat robuuster is dan normaal hardglas en beter bestand tegen extreme temperaturen en trillingen. De levensduur is ten minste 450 uur. WhiteVision is verkrijgbaar in de types H1, H3, H4, H7 en als positielamp in de types T4W en W5W. De Philips WhiteVision H4 heeft een adviesprijs vanaf 28,33 euro (inclusief BTW).

X‑tremeVision

De Philips X‑tremeVision autolampen hebben een lichtbundel tot 130 meter, zodat automobilisten tot 45 meter verder kunnen zien. De X‑tremeVision heeft tot 130 procent meer helderheid en is de helderste halogeenlamp op de markt. Het licht is tot twintig procent witter (3.700 kelvin). Andere kenmerken zijn een gloeidraad met een zeer nauwkeurige geometrie, een gasvulling met een druk van 13 bar, kwartsglas van hoge kwaliteit en een nauwkeurige coating, die een optimale kleurtemperatuur verzekert. De X‑tremeVision garandeert een levensduur tot 450 uur en is verkrijgbaar in de types H1, H4 en H7 voor een adviesprijs vanaf 31,66 euro (H4, inclusief BTW).

Philips werkplaatslampen

Voor de werkplaats heeft Philips diverse lampen, waaronder de oplaadbare RCH 10, de bekabelde CBL 40 en de CBL 50. De RCH 10 is een compacte, oplaadbare led‑inspectielamp met een lichtbundel van 150 lumen. Met de over 360 graden draaibare haak kan de lamp overal worden opgehangen om handenvrij te kunnen werken. De CBL 40 is een led‑inspectielamp met een snoer, maar wel met de voordelen van een 330 lumen oplaadbare lamp. De schijnwerper van 90 lumen produceert zelfs na twee uur gebruik zonder snoer nog altijd krachtig licht dankzij de intelligente backup‑batterij. De derde Philips werkplaatslamp CBL 50 is een dunne led‑motorkaplamp, die een lichtopbrengst van 900 lumen produceert. De verstelbare telescoopfunctie kan worden verlengd van 1,2 tot 1,7 meter. Deze CBL 50 biedt het beste zicht op het motorcompartiment.

Reageer op dit artikel