nieuws

Distributiegereedschap van SKF

Werkplaats & Onderhoud

Distributiegereedschap van SKF

SKF lanceert tien nieuwe distributiegereedschapsets, gemaakt om nauwkeurig en efficiënt distributiesystemen te vervangen.

In Europa wordt 86 procent van de distributiesystemen aangedreven door een distributieriem. Voor het merendeel hiervan is het belangrijk om bij de- en montage specifiek gereedschap te gebruiken. De aangedreven onderdelen zoals de nokkenas, de krukas en zelfs de dieselinspuitpomp, moeten op hun exacte posities worden vergrendeld, wanneer de oude distributieriem en andere onderdelen verwijderd worden en de nieuwe onderdelen worden geplaatst. Het SKF distributiegereedschap voorziet in alle nodige onderdelen om de synchrone werking te onderhouden en het distributiesysteem veilig te demonteren.

Ook losse onderdelen te bestellen

SKF heeft het aanbod met tien nieuwe distributiegereedschapsets uitgebreid, die negentig distributieriemkits (en kits met waterpomp) afdekken, goed voor meer dan vijfduizend toepassingen in het Europese wagenpark. Het complete aanbod gereedschapsets van SKF Vehicle aftermarket omvat nu zestien kits in totaal. Elke gereedschapset bevat een gedrukte versie met instructies, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het distributiesysteem vergrendeld dient te worden. Ook in AMT 7/8 legt SKF uit hoe je een distributieriem vervangt. Bij verlies of schade hoeft geen complete kit vervangen te worden, want individuele bestellingen van onderdelen zijn mogelijk.

Moeiteloos stofhoes oprekken

Naast de distributiegereedschapsets heeft SKF ook twee SKF Dynamovrijloop instrumenten, gereedschap om een elastische riem te monteren, twee gereedschappen om SKF-stofhoezen aan te spannen en om universele stofhoezen te monteren zonder de homokineet van de as te verwijderen. Met dit CE‑gemarkeerd pneumatisch instrument is er geen fysieke inspanning vereist om de stofhoes uit te rekken. De hele catalogus is op www.vsm.skf.com te raadplegen.

Reageer op dit artikel