nieuws

TPMS-handleidingen in AutoTools van mijngrossier.nl

Werkplaats & Onderhoud

TPMS-handleidingen in AutoTools van mijngrossier.nl

We krijgen in de werkplaats steeds vaker te maken met Tyre Pressure Monitoring Systems. Mijngrossier.nl heeft in AutoTools maar liefst voor achtduizend autotypen TPMS-handleidingen opgenomen.

TPMS (tyre-pressure monitoring system) is verplicht op alle nieuwe automodellen. Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto’s van een TPMS zijn voorzien, dus ook de nieuwe auto’s van al langer bestaande modellen. We zullen TPMS dus vaak in de werkplaats tegenkomen en dan is goede informatie welkom.

Handleidingen

In het autotechnische programma AutoTools van mijngrossier.nl staan TPMS‑montagehandleidingen voor maar liefst achtduizend autotypen, die standaard of als optie over een TPMS‑systeem beschikken. De montagehandleidingen bevatten veiligheidsaanwijzingen, controlevoorwaarden, basisinstellingen en storingsoplossingen op modelniveau. Er wordt uitgelegd hoe je bandenspanningssensoren moet monteren, hoe je ze correct inleert en hoe je de systemen activeert.

AutoTools

Eerder dit jaar heeft AutoTools aanvullende informatie en de juiste betekenis van de standaard EOBD‑foutcodes flink uitgebreid. Ook is de database uitgebreid met specifieke roetfilterinformatie (op kenteken per autotype).

Reageer op dit artikel