nieuws

Kijk terug en geniet mee: AMT Diagnose Boot Camp

Werkplaats & Onderhoud

Kijk terug en geniet mee: AMT Diagnose Boot Camp

Even bijkomen. Het AMT Diagnose Boot Camp zit er weer op. 84 autotechnici werkten in teamverband een weekend lang aan de meest uiteenlopende storingen. Steeds onder begeleiding van ervaren trainers. Natuurlijk was er ’s avonds ook ruimte voor ontspanning. Hoe en wat precies? Bekijk de video en de foto’s!

Een airbagstoring, diagnosestellen aan een TPMS-systeem en aan een common rail-injectiesysteem. Wat is er mis met de raambediening van deze VW Caddy? Waarom loopt deze VW Golf onregelmatig? Wat komt er kijken bij vervanging van de centrale computer van een Peugeot 307? Weet je zeker dat die accu goed is? Kun je uit het scopebeeld afleiden waar de storing in het CAN-bus datanetwerk zit? En hoe kalibreer je de camera voor de Lane Assist en de grootlichtassistent?

Uitdaging voor autotechnici

Zomaar een greep uit de uitdagingen waar de 12 groepjes van autotechnici voor stonden tijdens het AMT Diagnose Boot Camp. Slapen, eten en een deel van de opdrachten deden ze op Kampeerboerderij Beusink in Lievelde. Voor het resterende deel was er de werkplaats van Autobedrijf Bleumink aan de overkant.

Tijd voor fun

Wie overdag tot het uiterste gaat, moet zich ’s avonds kunnen ontspannen. Dus quad-rijden, boogschieten, menselijk bowlen, een heerlijke barbecue en natuurlijk het WK-voetbal op een groot scherm. Na afloop certificaten, trofeeën, verse kennis en vaardigheden, nieuwe vriendschappen en héél veel enthousiasme.

Nagenieten

Hoeveel dat is? Lees maar in de mail van Richard Postma: “Toen ik in de auto naar huis reed, nagenietend, bedacht ik me dat iedereen is bedankt voor zijn inzet en aanwezigheid, maar dat jullie als organisatie niet genoemd zijn.” En dat wil hij toch wel even goedmaken: “We hebben een geweldig, leerzaam en leuk weekend gehad. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ook de bediening, ons natje en droogje was uit de kunst. De fun-avond met barbecue was ook zeer geslaagd. Kortom voor herhaling vatbaar. Petje af voor het AMT team!”

Reageer op dit artikel