nieuws

Video: Slim werken aan wielophanging

Werkplaats & Onderhoud

Video: Slim werken aan wielophanging

Welke werkzaamheden doe je niet graag omdat er geen goed gereedschap voor is? Die vraag stelden we een paar weken geleden. Van de reacties die we kregen, gingen er meerdere over werkzaamheden aan de wielophanging. Sommige autotechnici hebben al het juiste gereedschap. AMT vroeg verschillende gereedschapsleveranciers wat zij aanbieden.

Martijn Vos deelt zijn ervaring met AMT: “Ik gebruik een simpele stuurkogeltrekker met een vork die om de stuurarm valt. De spindel drukt direct op de kogel. Het maakt niet uit hoe vast de kogels zitten, ze komen altijd weer los. En de ruimte die er voor nodig is minimaal.”

Breed aanbod van Wallmek

Snap-on levert speciaalgereedschap van Wallmek. Het assortiment bestaat uit gereedschap voor het vervangen van stuurkogels, aandrijfassen, wiellagers, draagarmrubbers en veren. Een praktisch voorbeeld is een veerspanner waarbij de opname-adapters meebewegen met de spoed van de veer. Dat bespaart tijd en is veiliger. SKF gebruikt bij wiellagertrainingen ook gereedschap van Wallmek.

Facom-stuurkogeltrekker

Voor demontage van stuurkogels en kogelgewrichten levert Facom een stuurkogeltrekker. De bekbreedte is 45 mm. Facom levert het gereedschap inclusief twee reserveborgpennen.

Probleemloos ashoezen monteren

Serenco helpt de autotechnicus met het vervangen van ashoezen van de homokineet. De Bootgun is een pneumatische ashoesspreider. Het gereedschap, dat via perslucht wordt aangedreven, opent een ashoes gelijkmatig. Daardoor is eenvoudig en zonder gebruik van smeermiddelen een ashoes te monteren. Serenco laat in een video zien hoe het werkt.

Reageer op dit artikel