nieuws

Mann+Hummel produceert FSC gecertificeerd luchtfilter

Werkplaats & Onderhoud

Mann+Hummel produceert FSC gecertificeerd luchtfilter

Bij de productie van filters worden cellulosevezels uit de houtindustrie gebruikt. Mann+Hummel heeft de FSC-certificering verkregen voor twee fabrieken, die uitsluitend vezels uit duurzame bosbouwgebieden gebruiken.

Twee productielocaties van Mann+Hummel zijn gecertificeerd in overeenstemming met de richtlijnen van de Forest Stewardship Council (FSC). De FSC zet zich wereldwijd in voor verbetering van het bosbeheer.
De FSC-certificering is verkregen voor de fabrieken in Marklkofen (Duitsland) en Laval (Frankrijk). Deze fabrieken gebruiken cellulosevezels, die verkregen moeten worden van vers hout. Met FSC‑certificering kan Mann+Hummel garanderen dat deze vezels afkomstig zijn van gecertificeerde bronnen, die voldoen aan de FSC-voorwaarden voor duurzame bosbouw.
In samenwerking met Renault heeft Mann+Hummel inmiddels het eerste FSC-gecertificeerde filterelement met het FSC‑label geproduceerd. Dit filterelement zal gebruikt worden in OE-producten, maar het is ook beschikbaar voor de aftermarket. Naar aanleiding van de opgedane ervaring wil Mann+Hummel meer filterelementen met het FSC‑logo produceren.

Reageer op dit artikel