nieuws

AMT Diagnose Boot Camp: hoe zou jij deze storingen oplossen?

Werkplaats & Onderhoud

AMT Diagnose Boot Camp: hoe zou jij deze storingen oplossen?

Nog een paar weken en dan start de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp. Vorige week maakten we het eerste deel van het programma bekend. Vandaag deel twee. Durf jij de uitdaging aan? Weet jij de storingen op te lossen?

Vorige week las je wat de technische trainers van Hella, de Airbagbank, Snap-on en Actia voor je in petto hebben op de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp. Nu is het tijd voor deel twee van de workshops. Welke storingen leggen de trainers van Easydiesel, GMTO, Innovam, Texa en Midtronics voor om op te lossen tijdens AMT Diagnose Boot Camp?

Dieselstoringen

Easydiesel is hoofdsponsor voor de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp. Zij verzorgen net als hoofdsponsor Hella een workshop en training. René Schouten, trainer bij GMTO, is door Easydiesel ingeschakeld voor een praktische workshop over storingzoeken aan een common rail-systeem. Hoe sluit je componenten uit als oorzaak van een storing en waar meet je welke signalen? Je gaat natuurlijk zelf met een scope aan de slag om een storing op te lossen. Zowel op een geprepareerd componentenbord als in een auto.
De training van Easydiesel wordt verzorgd door John Philips, eveneens trainer bij GMTO. John neemt je mee in de ontwikkelingen van het moderne dieselsysteem. Welke systemen zijn er? Welke componenten zijn erbij betrokken en wat zijn de verschillen? Ook handige tips & tricks komen aan bod.

Hybridetechniek

Met het flink toegenomen aantal hybride’s neemt ook het werken aan hoogspanning in de werkplaats toe. Hoe pak je dat aan? Opleider Innovam stuurt zijn beste trainers naar AMT Diagnose Boot Camp voor de workshop ‘Diagnose stellen aan een hybridevoertuig’. Gilbert Nouwens is trainer voor onder meer Mitsubishi en specialist in hybridetrainingen. Dat laatste geldt ook voor Steffen Elgersma, die onder meer trainer is voor Ford. Samen nemen ze jou en jouw groep mee in het achterhalen van een storing bij een hybride auto. Reken er maar op dat dit geen gemakkelijke storing zal zijn. Menig dealertechnicus heeft zich er al in vergist. Weet jij met jouw team de oplossing van de storing te vinden?

Datanetwerken

GMTO verzorgt niet alleen de workshops voor Easydiesel, maar zijn zelf ook als partner aangesloten bij AMT Diagnose Boot Camp. Joan Schilder, trainer en directeur van GMTO begeleidt de workshop ‘Datanetwerken’. Moderne auto’s zitten er vol mee en dat kan complexe storingen veroorzaken. In deze workshop leer je niet alleen hoe de code op een CAN-bus netwerk in elkaar steekt, maar ook dat zogenoemde ‘arbitrage’ een grote rol speelt. En natuurlijk ga je zelf weer aan de slag om een storing op te lossen.

Stappenplan

“Een diagnoseapparaat is een handig stuk gereedschap, maar het helpt je niet altijd”, zegt Ferry van den Boom van Texa. In deze workshop leer je van specialist Sip Meijer juist diagnose stellen. Pak je meteen het diagnoseapparaat, of ga je eerst enkele metingen doen en schema’s raadplegen?

Juiste meting

Meten is weten. Het is een bekend gezegde. Hella schakelt AMT-Kennispartner en eigenaar van Al Autodiagnose Anton van der Linden in voor een praktische training. Bij een auto werken alle comfortfuncties op één na. Welke dat is vertellen we natuurlijk nog niet, maar hoe pak je zo’n storing aan? Ga je signalen meten, waar meet je die dan en hoe lees je het schema? Vragen waarop je samen met jouw team en met hulp van Anton antwoorden gaat vinden.

Moderne accutechniek

EN, DIN, CCA, SAU, IEC. Zomaar enkele afkortingen? Nee, ze hebben allemaal te maken met accu’s. Boot Camp-partner Midtronics geeft je tijdens de workshop ‘Moderne accutechniek’ meer inzicht in accudiagnose. Zeker nu steeds meer auto’s met een start-stopsysteem zijn uitgerust, zijn EFB-accu’s in opkomst. Wat betekent dat in de praktijk en waar moet je op letten? Leer het in deze workshop.

Cerficaat van deelname

Het AMT Diagnose Boot Camp bestaat niet alleen maar uit workshops. Er is ook ruimte om te sparren met collegatechnici en ervaringen uit te wisselen. En net als vorig jaar is er weer een fun-activiteit op de zaterdagavond. Dit keer een spectaculaire, maar dat blijft nog een verrassing tot zaterdagmiddag. Zondagmiddag ga je sowieso naar huis met een hoop kennis en een certificaat van deelname. En misschien win je wel de trofee die alle leden van het winnende team in ontvangst mogen nemen. Tot 27 juni!

Schrijf je in!

Een gedetailleerd programma inclusief tijden vind je op www.amtbootcamp.nl. Daar vind je ook meer informatie over de locatie en de deelnemende partners. Inschrijven doe je hier.

Terugblik

Even niet meer duidelijk hoe AMT Diagnose Boot Camp er vorig jaar uit zag? Proef de sfeer in het fotoverslag, of bekijk de video die we maakten.

Reageer op dit artikel