nieuws

Video: Hoe voorkom je herhaling van turboschade?

Werkplaats & Onderhoud

Video: Hoe voorkom je herhaling van turboschade?

Turbootje vervangen bij een PSA 1.6 HDi? Dat komt vaker voor, want de DV6TED4-motor is berucht als het gaat om defecte turbo’s. Maar denk er niet te licht over, want voor je het weet is ook de nieuwe turbo aan gruzelementen. Hoe je dat voorkomt? Turbofabrikant Garrett maakt het stap voor stap duidelijk in een video.

Niks nieuws onder de zon. Als er ergens iets mis gaat in de motor, is de turbo al snel het eerste slachtoffer. Bij PSA’s DV6TED4 speelt meestal motorvervuiling een grote rol. Dat leidt uiteindelijk tot zwaar vervuilde of helemaal geen smering voor de turbo.

Concrete aanwijzingen

Goed om te weten, maar welke stappen zet je bij vervanging om herhaling te voorkomen? Garrett maakt het concreet in een instructieve video. Oh, en over concreet gesproken. In AMT 6 bekijken we samen met Turbo’s Hoet per defect turbo-onderdeel waarom het stuk ging, wat de klacht van de klant was en waar je nu op moet letten bij de turbovervanging. Zorg dat ie op 20 juni op je mat ligt!

Reageer op dit artikel