nieuws

Programma AMT Diagnose Boot Camp is bekend, ben jij er bij?

Werkplaats & Onderhoud

Programma AMT Diagnose Boot Camp is bekend, ben jij er bij?

Over vijf weken start de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp. Het programma is bekend en ook de praktische workshops hebben een definitieve invulling gekregen. Wat ga je leren op AMT Diagnose Boot Camp?

Van 27 tot en met 29 juni organiseert AMT de tweede editie van AMT Diagnose Boot Camp, een uniek evenement voor autotechnici. Met een kleine groep gelijkgestemden ga je een weekend lang sparren over storingsdiagnoses, scopebeelden en diagnose-apparatuur. Dat doe je in praktische workshops met uiteenlopende onderwerpen.

Zelf aan de slag

Waar vorig jaar de verschillende workshops werden verzorgd door Diagnose Centrum zijn het dit keer de trainers van diverse fabrikanten en leveranciers. Zij dagen je uit de storingen op te lossen. Wat kun je verwachten? We blikken alvast vooruit, maar we vertellen natuurlijk niet teveel. Het is tenslotte tijdens het Diagnose Boot Camp aan jou en jouw team om de storing(en) op te lossen.

Primeur van Hella

Net als vorig jaar is Hella hoofdsponsor, samen met Easydiesel. En Hella neemt een primeur mee. Robin Koelman van Hella: “Steeds meer auto’s zijn uitgerust met sensoren en camera’s voor de ‘driver assistant’-systemen. Denk hierbij aan de rijbaanassistentie of adaptieve cruise control. Een nog relatief nieuwe techniek is matrixverlichting. Je rijdt altijd met groot licht dankzij de camera die tegenliggers uitlicht om verblinding te voorkomen.” Mooie techniek die ook in jouw werkplaats gaat voorkomen. Maar hoe ga je daarmee om, en waar moet je op letten?
Hella Gutmann in Duitsland is bijna klaar met het vormgeven van de trainingen, en de primeur is op AMT Diagnose Boot Camp!

Sleutelen aan veiligheid

Hoeveel airbags zitten in een auto vandaag de dag? Een airbag voor de bestuurder en passagier zijn er alvast twee. Een aantal gordijnairbags en zijairbags zijn ook gemeengoed. Maar wat te denken van de gordelairbag, de knieairbag en voetgangersairbag?
Iemand die airbags ‘ademt’ is Erwin van Dooren, directeur van de Airbagbank. Dagelijks komen in zijn bedrijf vragen op de helpdesk binnen. Wat Erwin merkt is dat er nog veel onbekendheid is over het diagnose stellen aan airbagsystemen.
Het airbagsysteem steekt op het oog simpel in elkaar, maar toch kunnen pittige storingen de diagnose lastig maken. Hoe pak je dat aan? Erwin: “In mijn workshop laat ik de deelnemers in een auto drie storingen zoeken waarvan de moeilijkheidsgraad op een schaal van 10 op 9 ligt. Ik ben benieuwd wie de storing weet te lokaliseren!”

TPMS-praktijk

Trainer Pedro Roodenburg, bekend van onder meer Autodidact BV, verzorgt voor Snap-on een workshop over TPMS. Er zijn wel 240 verschillende typen TPMS-sensoren op de markt. Hoe hou je die uit elkaar, hoe leer je ze in en hoe programmeer je de ventielinstellingen naar nieuwe sensoren? Leer in deze praktische workshop diagnose stellen aan een TPMS-systeem dat per november op elke nieuwe auto verplicht is. Leer daarnaast het juist inleren en inregelen van TPMS-sensoren. Ook belangrijke tips en tricks ontbreken niet.

Leer programmeren

Actia is de volgende diagnose-equipmentleverancier die zich heeft verbonden aan AMT Diagnose Boot Camp. In de workshop ‘Programmeren’ duik je dieper het diagnosewerk in. Erik Botman is trainer geweest bij Innovam en Citroën en is door Actia ingeschakeld als begeleider van deze workshop. Hij neemt je mee in de wereld van stuurapparaten. Je kunt als universeel garagebedrijf natuurlijk simpel een BSI bij de dealer bestellen op chassisnummer, maar wat als de auto achteraf een trekhaak heeft gekregen? Dan moet je toch nog iets coderen. Je kunt het ook zelf aanpakken en een lege BSI programmeren. Erik laat je dat niet alleen zien, je gaat ook zelf aan de slag!

Informatiemarkt

Net als vorig jaar is de informatiemarkt weer onderdeel van het programma. Hier kun je niet alleen informatie verkrijgen over de apparatuur, maar deze ook uitproberen. Hella Gutmann en Easydiesel verzorgen samen met Snap-on, Actia, GMTO, Midtronics, Airbagbank, Innovam, Texa en DiagnosES de informatiemarkt en workshops.
De nog niet genoemde workshops gaan onder meer over common rail, scopemetingen, hybride-techniek, roetfilters, accu’s en motorstoringen. Daarover volgt volgende week meer informatie op AMT.nl.

Schrijf je in!

Een gedetailleerd programma inclusief tijden vind je op www.amtbootcamp.nl. Daar vind je ook meer informatie over de locatie en de deelnemende partners. Inschrijven doe je hier.

Terugblik

Even niet meer duidelijk hoe AMT Diagnose Boot Camp er vorig jaar uit zag? Proef de sfeer in het fotoverslag, of bekijk de video die we maakten.

Reageer op dit artikel