nieuws

Würth verbetert IQ330-diagnosetester na kritiek in AMT

Werkplaats & Onderhoud

Würth verbetert IQ330-diagnosetester na kritiek in AMT

In AMT 12 van december vorig jaar ‘unboxten’ we de nieuwe Würth IQ330-diagnosetester. AMT-diagnosespecialist Frank Bouman zag praktische details in het systeem, maar had ook kritiek. Die kwam hard aan op het Würth-hoofdkantoor in Künzelsau. De directie stuurde de ontwikkelaars terug naar de tekentafel en inmiddels is de software aangepast. Hoe? Lees maar.

“Mag de IQ330 blijven?”, vroeg AMT-diagnosespecialist Frank Bouman zich af nadat hij in AMT 12 de Würth IQ 330-rolwagen, het dockingstation, tablet, toetsenbord, de muis en de draadloze Snooper+ had uitgepakt en er enkele dagen praktijkervaring mee had opgedaan. Zijn antwoord: “Nee”. En dat terwijl Frank toch echt veel waardering had voor het geïntegreerde werkplaatshandboek met prima voertuigdekking.

Te traag

Het probleem zat ‘m in de vele tussenschermen: “Die vertragen de diagnose- of serviceklus. Daardoor doet de gehele performance van het programma traag aan”, vond Frank Bouman.

Zelf kiezen

Würth-equipmentspecialist Fernand Stouwdam legt de gedachte achter die tussenschermen uit: “We willen dat autotechnici van alle niveaus met de IQ330 uit de voeten kunnen. Zowel die met veel ervaring in diagnose als die met minder ervaring. De tussenschermen wijzen die laatste groep de weg”. Duidelijk, maar voor wie de weg al kent, houden ze vooral op: “En dat is waarom je nu de Expertmodus aan kunt vinken. Dan ga je van 12 naar 2 tussenschermen. En ben je dus razendsnel bij wat je weten wilt”.

Praktisch rapport

Overigens is de IQ330 er niet alleen voor uiteenlopende autotechnici, maar ook voor uiteenlopende bedrijven: “We leveren de IQ330 aan universele bedrijven, maar ook veel aan dealers, voor hun vreemdmerk-auto’s, en aan schadeherstelbedrijven. Voor hen is belangrijk dat de nieuwste voertuigen in de database zitten en dat de IQ330 heel gemakkelijk een complete scan inclusief rapport maakt. Omdat de IQ330 op Windows 7 werkt is dat weer gemakkelijk te integreren in je bedrijfssoftware”.

Diagnose-ervaringen gebundeld

Heb je zelf ervaring opgedaan met de Würth IQ330? Laat het weten op AMT’s Diagnosewijzer. En natuurlijk ben je daar ook van harte welkom om reviews van andere diagnosetesters te lezen of te schrijven.

Reageer op dit artikel