nieuws

Video: Audi TT start niet

Werkplaats & Onderhoud

Video: Audi TT start niet

Een Audi TT met AJQ-motor start soms niet. Er branden verschillende lampjes op het dashboard. Andere lampjes die horen te branden gaan niet aan. AMT Garageforum Topmonteur Iwan Kennis duikt in het Audi-probleem. Lukt het hem de storing op te lossen?

Iwan is al 5,5 jaar lid van AMT Garageforum. Sindsdien heeft hij 5.400 bijdragen op het forum geplaatst. Hij stelt daarbij niet alleen vragen, maar helpt ook andere autotechnici met het oplossen van technische storingen.

Discodashboard

Het oplossen van storingen doet Iwan niet alleen via AMT Garageforum, maar ook in de werkplaats van Autobedrijf Wout Bouman. Recent nam Iwan een Audi TT met startproblemen onder handen. Het EPC-lampje brandde niet, het immobilizer-lampje knipperde en het ESP-lampje brandde zwak. Het aircosysteem werkte helemaal niet.

Instrumentenpaneel defect?

“Uit de historie van de auto bleek dat het instrumentenpaneel al eerder gerepareerd is. Maar deze storing had daar niets mee te maken. Doordat er communicatiestoringen tussen verschillende computers waren, word je snel op het verkeerde been gezet”, zegt Iwan.

Oplossing

Benieuwd wat het probleem was en hoe Iwan de storing heeft opgelost? In de vernieuwde AMT 3, die morgen op de mat ligt, staat het antwoord. Heb je nog geen abonnement? Dan kun je je hier aanmelden.

Reageer op dit artikel