nieuws

Tunap introduceert roestoplosmiddel en kleppenreiniger

Werkplaats & Onderhoud

Tunap introduceert roestoplosmiddel en kleppenreiniger

Tunap, de specialist voor werkplaatschemie, introduceert twee producten, waaronder een krachtige roestoplosser, die het mogelijk maakt om vastgeroeste verstuivers en injectoren los te maken. Het tweede product is een Valve Clean Systeem-reinigingsset voor het verwijderen van afzettingen aan kleppen.

Wanneer verstuivers of injectoren vastgeroest zijn in hun zitting, is het vaak niet meer mogelijk om ze mechanisch te demonteren. Tunap MP128 is een chemisch hulpmiddel dat roest losmaakt. Door de kruipwerking dringt de roestoplosser diep in de roestlaag en tussen de onderdelen.
In de MP128 zitten PTFE‑deeltjes, die de glij‑eigenschappen versterken en het demonteren vereenvoudigen. De roestplekken moeten rijkelijk ingespoten worden, waarna MP128 minstens dertig tot zestig minuten moet inwerken. Bij hardnekkige roestvorming moet de roestoplosser langer inwerken, telkens met herhaald inspuiten. MP128 kan gebruikt worden voor diverse schroefverbindingen.

Snelle reiniging van vervuilde kleppen

Het Tunap Valve‑Clean‑Systeem is een reinigingsset voor het verwijderen van afzettingen aan kleppen. De verontreiniging ontstaat meestal door de combinatie van uitlaatgasrecirculatie (EGR) en carterontluchting, maar ook door korte ritten, stadsverkeer en een groeiend bio‑aandeel in de brandstof.
Met behulp van perslucht en een passende sonde die via het inlaatkanaal ingevoerd wordt, worden de vervuilde kleppen en het inlaatkanaal met microflex 933 kleppenreinigingsgranulaat schoongestraald, dat met het losgekomen vuil daarna door het Valve‑Clean‑Systeem wordt weggezogen. Microflex 936 neutralisatie-oplossing zorgt voor oplossing en verwijdering van resten. Een Duits filmpje laat het zien.

Reageer op dit artikel