nieuws

Milieusparend onderdelen wassen met Mewa

Werkplaats & Onderhoud

Milieusparend onderdelen wassen met Mewa

Schoon werken is het eerste gebod voor een geslaagde reparatie of revisie. Dus moeten gedemonteerde onderdelen gereinigd worden voordat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Textielbeheerder Mewa heeft daar nu een milieusparende oplossing voor, genaamd Bio-Circle. Kortweg een wasplaats inclusief bijbehorende service, Goed voor milieuvriendelijk ondernemen?

Traditioneel spoel je onderdelen schoon in een bak met koudreiniger, om alle vuil en vet eraf te krijgen. Misschien met gebruik van Mewa’s herbruikbare poetsdoeken. Want Mewa doet zijn best milieusparende oplossingen te bieden die wegwerpmateriaal vermijden.

Micro-organismen aan het werk

In die traditie past het nieuwe product Bio-Circle. Een vaste of verrijdbare wastafel om onderdelen schoon te maken. Niet met koudreiniger, een gevaarlijke stof met oplosmiddelen en indringende reuk. Maar met een watergebaseerde reinigingsvloeistof die vetafbrekende micro-organismen bevat.
Enerzijds geen scherpe reuk en geen oplosmiddel. Anderzijds werken de micro-organismen in de wastafel door met vettigheid afbreken, waar dat vet normaal in het oplosmiddel gaat zitten. Zodat het oplosmiddel steeds minder vet erbij kan opnemen, dus minder gaat werken.

Full-service

De Mewa-oplossing past dus zeker in milieuvriendelijk ondernemen, door steeds meer klanten nadrukkelijk gewaardeerd. De reinigingskracht zou niet minder zijn dan bij traditionele middelen voor organische stoffen zoals olie en vet, en zelfs beter voor anorganische stoffen zoals stof of zout.
Daarbij biedt Mewa zijn Bio-Circle-systeem als totaaloplossing. Er hoort onderhoud bij, zoals filters wisselen en vloeistof bijvullen. Ook reparatie van de wastafel en binnen 24 uur vervangen bij defecten zit in de service.

Reageer op dit artikel