nieuws

Digitale tandriemspanningsmeter helpt autotechnicus

Werkplaats & Onderhoud

Digitale tandriemspanningsmeter helpt autotechnicus

Om een distributieriem met de juiste, door de autofabrikant voorgeschreven, spanning te monteren, introduceert Toolspecial de digitale tandriemspanningsmeter van Laser.

De Laser digitale tandriemspanningsmeter biedt een nauwkeurige methode voor het meten en aanpassen van de spanning op alle types rubberen tandriemen (maximaal 36 mm). De lichtgewicht spanningsmeter geeft op het LCD‑scherm aan wanneer de juiste (ingestelde) spanning is bereikt en produceert dan een geluidssignaal, zodat het niet nodig is om constant op het scherm te kijken. Een LED met kleurcodering geeft bovendien een visuele aanduiding of de spanning binnen of buiten de door de gebruiker ingestelde limieten ligt.

Met USB-aansluiting

De spanning is in te stellen op zowel metrische als Engelse eenheden en wordt in het geheugen bewaard. Via de optionele USB‑aansluiting en software kunnen alle gegevens op de computer worden opgeslagen. De Laser is gemakkelijk door de gebruiker zelf te kalibreren. Toolspecial levert de Laser in een kunststof koffer, inclusief vier AAA batterijen voor 499,‑ (artikelnummer Z‑5846).

Technische gegevens:

  • Meeteenheden en ‑bereik: 0‑750 Nm, 0‑120 ft.lbs, 0‑77 Kg.cm, 0‑114 Seems.
  • Nauwkeurigheid +/‑ vijf procent.
  • Voorzien van overbelastingsbeveiliging (750Nm).
  • Automatische uitschakeling en gemiddelde waarde berekening.

Toolspecial.com

Reageer op dit artikel