nieuws

Video ACtronics en 7 tips voor een goede diagnose

Werkplaats & Onderhoud

Video ACtronics en 7 tips voor een goede diagnose

Een defecte motor-ECU, ABS-unit of andere regelcomputer. Wat nu? De klant verrassen met een onderdeel van meer dan € 1.000,-? Of kiezen voor een gereviseerd onderdeel van ACtronics? Ok, dat is stukken goedkoper, maar is het ook net zo goed? En hoe lang staat de auto dan stil? Vind de antwoorden en bekijk de revisievideo. Oh ja, en is de unit eigenlijk wel stuk?

Eerst de doorlooptijd. Dankzij nieuwe huisvesting en een grote dosis aandacht voor zijn logistiek systeem lukt het ACtronics om de doorlooptijd vrijwel altijd tot een dag te beperken. Dat wil zeggen, een onderdeel komt binnen, en binnen 24 uur gaat het gereviseerd de deur weer uit.

Openfresen

Dan de revisie zelf. Controlunits zijn niet ontworpen om te openen. Zoals de video van een revisie van een ABS-unit laat zien, moeten ze dus vaak opengefreesd worden.

Niet repareren, maar reviseren

Dan de revisie zelf. Door de mechanische en thermische belasting op zo’n unit breekt vroeg of laat een alu verbindinkje tussen printplaat en stekker. Dat verbindinkje herstellen is reparatie. Maar ACtronics repareert niet, ACtronics reviseert. Dus vervangt het al die verbindinkjes.

Gaat ie straks weer stuk?

Blijft de vraag: waarom zou zo’n vervangen verbindinkje het in de toekomst niet opnieuw begeven? Antwoord: omdat ACtronics ze vervangt door dubbele verbindinkjes. De fabrikanten van ECU’s gebruiken inmiddels dezelfde techniek in hun nieuwe units.

Op de testbank

Eenmaal hersteld, lijmt ACtronics een nieuw kapje op de unit. Daarna gaat de unit op de testbank. Daar wordt een compleet script afgewerkt om te controleren of de unit onder alle omstandigheden de juiste output geeft. Is dat zo, dan gaat de unit als een speer terug naar het autobedrijf. Daar staat immers een klantenauto stil…

7 tips voor een goede diagnose

Ten slotte nog dit. Niet alle elektronische units, die ACtronics ter revisie aangeboden krijgt, zijn defect. Soms is er iets anders aan de hand, maar krijgt de unit de schuld. Hoe je zo’n verkeerde diagnose voorkomt? Kijk op de laatste pagina van dit pdf-artikel voor 7 tips. In het vervolg direct op de hoogte van dit soort tips? Klik dan hier.

Reageer op dit artikel