nieuws

Scoor een Serenco-looplamp met je airco-ervaringen!

Werkplaats & Onderhoud

Scoor een Serenco-looplamp met je airco-ervaringen!

Het aircoseizoen staat voor de deur. Een (zachte) winter lang stond in veel auto’s de airco uit. Binnenkort moet ie weer aan de slag. Gaat dat goed? Of wordt een gebrek aan onderhoud ‘m fataal? AMT is benieuwd naar jouw airco-onderhouds- of aircoreparatieverhaal. En natuurlijk zetten we er weer een aantrekkelijke beloning tegenover: een praktische SMD-looplamp van Serenco!

Op AMT Autotechniek op Facebook zien we ze regelmatig voorbij komen, de zwaar vervuilde interieurfilters. Voorbeeldje: dit “ecologisch product” was, zoals gelukkige vinder Motron Porsche het uitdrukte, “in staat op eigen kracht uit zijn behuizing te kruipen”.

Vogelnestje

Een ander voorbeeld komt van Vakgarage & BP Stadman. Het gaat om een filter dat voldoende omgevingsmateriaal bevat voor een riant vogelnest of voor een grote pan soep. Of die lekker wordt? En belangrijker, of automobilisten er goed aan doen om door dit soort filters te ademen…

Schimmels en bacteriën

Behalve het interieurfilter raakt ook de verdamper vervuild. En dankzij de aanwezigheid van condenswater is die vervuiling een ideale voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Automobilisten en hun passagiers daarvan vrijwaren is sinds 2011 door strengere regels van het CTGB lastiger geworden. Hoe je de aircoverdamper dan wel reinigt? Daar gingen we in AMT 11 van 2012 uitgebreid op in.

Te weinig koudemiddel?

En dan is er nog de eigenlijke airco-installatie zelf. Uit zuinigheidsoverwegingen neigen autofabrikanten ernaar de airco-installatie te vullen met een minimale hoeveelheid koudemiddel. Na een paar jaar zonder aircoservice beginnen dan vaak de problemen.

Scoor een looplamp

Naar dat soort problemen zijn we op zoek. Dus: kom je defecte compressoren of andere delen van de airco-installatie tegen? Of stuit je op zwaar vervuilde aircodelen? Stuur foto’s en het verhaal erbij naar amt@reedbusiness.nl en als beloning sturen wij je een hightech SMD-looplamp van Serenco (waarde € 44,95 excl. BTW).

Preventief onderhoud

Oh ja, voorkomen is beter dan genezen. Toch schrijven de meeste autofabrikanten geen preventief onderhoud aan de airco-installatie voor (vervanging van het interieurfilter even niet meegerekend). Doe je dat wel in je werkplaats? Het hoe, wat en waarom (inclusief het overtuigen van de klant!) van preventief onderhoud aan de airco-installatie (uiteraard inclusief foto’s) is ook een SMD-looplamp van Serenco waard. We zien je inzending graag tegemoet!

Reageer op dit artikel