nieuws

Blik in de Automotive Campus-werkplaats

Werkplaats & Onderhoud

Blik in de Automotive Campus-werkplaats

De Automotive Campus in Helmond biedt ruimte aan bedrijven, onderwijsinstellingen en testcentra op het gebied van automotive technologie. Innovam is een van de bedrijven op de campus. De onderwijsinstelling maakt gebruik van apparatuur van Autec-VLT. Hoe ziet de nieuwe werkplaats er uit?

Innovam en Autec-VLT werken al langer samen. De equipmentleverancier leverde al eerder diverse hefbruggen en uitlijncomputers aan de onderwijsinstelling. Het is nu de eerste keer dat Autec-VLT bijna de gehele trainingslocatie van werkplaatsapparatuur voorziet.

Zes hefbruggen

In de werkplaats staan drie schaarhefbruggen met wielvrijhefsysteem die ook geschikt zijn om auto’s uit te lijnen. Verder staan er twee vierkolomshefbruggen die ook geschikt zijn voor het uitlijnen. Die hefbruggen beschikken tevens over hefbrugkriks. En de werkplaats beschikt over één wielvrije schaafhefbrug.

Bandenservice

Autec-VLT leverde behalve de bruggen ook twee Autest-viergastesters inclusief EOBD-testers en een Autest-koplampafstelapparaat. Voor de wielenservice leverde Autec een Giuliano-bandenapparaat met automatische bandenlepel. Een wielbalanceerapparaat van Giuliano maakt de wielservice compleet.

Elektronische handrem op remmentestbank

Uiteraard mag ook een remmentestbank niet ontbreken. Autec-VLT leverde een testbank die auto’s met volledig elektronische handrem kan testen. Volgens de equipmentleverancier is alleen de VLT-remmentestbank daar geschikt voor.

Aan de slag

Innovam biedt verschillende trainingen aan op de Automotive Campus in Helmond. Denk daarbij aan de APK2 bevoegdheidsverlenging en verschillende trainingen voor (bedrijfs)autotechnici.

In de toekomst zullen Autec-VLT en Innovam samen aan meer projecten werken.

Reageer op dit artikel