nieuws

Video: Hoe maak je een Pass Thru-interface van je Bosch KTS?

Werkplaats & Onderhoud

Video: Hoe maak je een Pass Thru-interface van je Bosch KTS?

Op AMT Live zagen we hoe 2ndBit een storing in een Opel Zafira oploste door via Pass Thru de motormanagementsoftware te updaten. Dat leek allemaal erg eenvoudig…, tot je het zelf probeert. Maak dan eerst maar eens een Pas Thru-interface van je Bosch KTS-tester. Hoe dat moet? 2ndBit maakte een perfecte instructievideo.

De Euro5-regelgeving verplicht autofabrikanten technische data beschikbaar te stellen aan universele autobedrijven. Dat gaat niet alleen om schema’s en servicebulletins, maar ook om software en updates daarvan.

Diagnosetester wordt Pass Thru-interface

Het laden van dergelijke updates, in de computer van de auto, verloopt via een zogenoemde Pass Thru Interface. De meeste diagnosetesters kunnen functioneren als Pass Thru-interface. Maar…, vaak moet je daar nog wel wat voor doen.

Bekijk de video!

Om een Bosch KTS-tester geschikt te maken, moet je een programmaatje laden dat je op de Bosch-website vindt. Hoe dat precies moet? De 2ndBit-instructievideo hieronder legt het heel duidelijk uit. Na 4 minuten weet je precies hoe het moet!

Reageer op dit artikel