nieuws

Sensor Aid kloont TPMS-sensor

Werkplaats & Onderhoud

Sensor Aid kloont TPMS-sensor

Sensor Aid is een TPMS-programmeerapparaat van Easywheel. Het apparaat werkt met een universele TPMS-sensor, de Uni Sensor. De Sensor Aid vergemakkelijkt de wielenwissel, want het apparaat maakt een exacte kopie van de originele TPMS-sensoren.

Via de Sensor Aid kan de autotechnicus het ID van de originele sensoren kopiëren naar de Uni Sensor. Ideaal voor een wielenwissel. De software van de auto ziet namelijk geen verandering en de wielen hoeven dus niet opnieuw aangemeld te worden. Het klonen van de sensoren kan zowel automatisch, waarbij de Sensor Aid het ID uitleest en direct kopieert, als handmatig, waarbij de autotechnicus zelf het ID invoert.

Draadloos wijzigen

Met de functie ‘draadloos ID’s kopiëren’ kunnen ID’s achteraf draadloos worden gewijzigd. De band hoeft hiervoor niet gedemonteerd te worden. Sensor Aid slaat op verzoek ID’s op, die via een computer uitgeprint kunnen worden.

Volwaardige vervanger

Bij het uitlezen geeft het display van de Sensor Aid het sensor ID, de frequentie, temperatuur, druk en batterijconditie weer. De Uni Sensor heeft een verstelbaar ventiel, waardoor de sensor op vrijwel alle stalen en lichtmetalen velgen past. Mocht een origineel TPMS-ventiel defect zijn, dan kan dat eenvoudig vervangen worden door de Uni Sensor.

Vier updates per jaar

De Sensor Aid en Uni Sensor zijn verkrijgbaar via Easywheel. Elke drie maanden verschijnt een update, waarbij de dekking van de Sensor Aid toeneemt. De updates zijn, in elk geval tot 2017, gratis.

Reageer op dit artikel