nieuws

Uitgebreid diagnose stellen met DEC Superscan Solo

Werkplaats & Onderhoud

Uitgebreid diagnose stellen met DEC Superscan Solo

Een universeel diagnoseapparaat dat dezelfde mogelijkheden biedt als het dealersysteem bestaat niet. “De nieuwe Superscan Solo komt wel in de buurt”, zegt Rijpma Equipment. Er zijn vijf merkspecifieke testers verkrijgbaar.

“Sinds de introductie van VCDS heeft de aftermarket gewacht op een vergelijkbaar systeem voor andere merken. VCDS is een merkspecifiek diagnoseapparaat voor de Volkswagen-groep. Er zijn verschillende universele scanners beschikbaar, vaak hebben die maar beperkte toegang tot de stuurapparaten”, zegt Rijpma Equipment.

Afgeleid van Superscan 3

DEC Automotive, producent van onder meer de Superscan 2 en 3, heeft een nieuw systeem ontwikkeld: de Superscan Solo. De Solo is een kleine OBD-dongle die via Bluetooth in verbinding staat met een computer. De benodigde software, ASM-X, is dezelfde als de Superscan 3 gebruikt. Op AMT Garageforum deelden autotechnici hun ervaringen met het gebruik van de Superscan.

“Werken op dealerniveau”

“Met de voordelige Superscan Solo is een professionele diagnose op bijna-dealerniveau mogelijk”, zegt leverancier Rijpma Equipment. DEC Automotive biedt vijf verschillende dongles aan. De mogelijkheden per merk staan op de DEC-site vermeld. Klik op het merk om de functies te bekijken:

De prijs bedraagt 479 euro exclusief BTW en inclusief updates in het eerste jaar.

Reageer op dit artikel