nieuws

Toolspecial levert reCore-kit voor vervangen van TPMS-ventielen

Werkplaats & Onderhoud

Toolspecial levert reCore-kit voor vervangen van TPMS-ventielen

Het vervangen van een TPMS-ventiel is een kostbaar en tijdrovend klusje. “Dat kan slimmer”, vindt Toolspecial. Hoe? “Met de TPMS reCore-kit vervang je het ventiel van een TPMS-sensor zonder de band te demonteren.” Op Equip Auto maakten we al kennis reCore-kit. Nu haalt Toolspecial deze praktische zilveren Grand Prix-winnaar naar de Benelux.

Een afgebroken ventiel door corrosie is een veelvoorkomend probleem bij TPMS-sensoren. Tot voor kort betekende dat demontage van de band en vervangen van het ventiel of zelfs de complete sensor. Een tijdrovende klus voor de monteur en een kostbare klus voor de klant.

Hoe werkt dat?

Maar nu niet meer. Met de TPMS-ventiel reCore-kit plaats je eenvoudig een nieuw ventiel zonder de band te demonteren, opnieuw te monteren en te balanceren, en zonder een nieuwe sensor in te leren. Hoe dat werkt, lees en zie je hier.

“Oh, ik zoek nog een distributeur”

En je leest daar ook dat de fabrikant op zoek was naar een distributeur. Toolspecial greep die kans en levert de TPMS reCore-kit nu exclusief in de Benelux. De kit is verkrijgbaar via de vertrouwde grossier voor € 299,- (art. 800213) en wordt geleverd met een Nederlandse en Franse handleiding.

Feiten over TPMS

Binnen de EU-landen is het wettelijk verplicht dat nieuwe automodellen vanaf 2012 voorzien zijn van een TPMS-systeem en voertuigen vanaf 2014 een werkend TPMS-systeem aan boord hebben. Vanaf januari 2015 wordt een voertuig zelfs afgekeurd op basis van de Europese norm 2010/48EC indien het TPMS-systeem niet werkt. Meer weten? Lees in AMT 12 wat TPMS in vrijwel iedere auto straks voor de werkplaats gaat betekenen.

Reageer op dit artikel