nieuws

Facom wielwisselgereedschap overzichtelijk bij elkaar

Werkplaats & Onderhoud

Facom wielwisselgereedschap overzichtelijk bij elkaar

Nu een fors deel van de Nederlandse automobilisten winterbanden gebruikt is het wisselen van wielen nog meer een veel voorkomende klus. Om dat te vergemakkelijken heeft Facom een speciale opberg-inlay voor gereedschapwagens gemaakt, die samen met een doppenset wordt aangeboden. En er is meer wielwisselgereedschap.

Het voornaamste, meent Facom, is dat alle nodige gereedschap voor wielen wisselen overzichtelijk samen kan worden opgeborgen. Waardoor ook altijd zichtbaar is of alles nog wel aanwezig is.
Daarbij helpen nieuwe schuimrubber inlays van 130 mm diep die in elke standaard lade van een gereedschapkast of -wagen passen.

Plaats voor complete set

De inlays bieden plaats aan al het nodige, zoals een slagmoersleutel, doppensets, momentsleutel, ventielsleutel en werkhandschoenen. Een doppenset doet Facom erbij. Er is een set met 21 slagdoppen, en een set met extra lange en smalle slagdoppen. Deze duurdere set bevat ook nog een 1/2 inch adapter en een paar handschoenen.
Terecht merkt Facom op dat een goede momentsleutel erg belangrijk is bij wielen bevestigen. Hiervoor biedt Facom de S.208-200EA halfduims momentsleutel, met zijn 72-tands ratelmechanisme ook in krappe ruimtes handig te gebruiken.

Versterkte impactdoppen

Met name bij bandenspecialisten wordt het wielwisselgereedschap intensief gebruikt. Vooral de zwaar belaste impactdoppen slijten daardoor. Voor het bandenservicebedrijf heeft Facom de NSI.5LPB set versterkte impactdoppen, met vijf maten doppen van een speciale metaallegering.
Deze versterkte doppen zouden tot zeven keer langer meegaan dan standaard doppen. Ze zijn ook nog voorzien van teflon sleuven om de wielnaven niet te beschadigen, en er zit als toegift een ventielsleutel bij.

Reageer op dit artikel