nieuws

Twee vertegenwoordigers voor Autel diagnoseapparatuur

Werkplaats & Onderhoud

Twee vertegenwoordigers voor Autel diagnoseapparatuur

Een van de primeurs op het recente AMT Live-evenement was dat Rocar-Tech ook de voordelige en complete Autel diagnoseapparatuur levert. Dat schept wel wat onduidelijkheid, blijkt nu. Autel was toch altijd leverbaar via Smeets Solutions? We vroegen na bij Autel Europe hoe dat zit.

Mark Smeets laat ons weten dat Smeets Solutions nog steeds Autel levert, en nota bene zelf de Nederlandse versie daarvan maakte. Die levert de Chinese fabrikant niet.
Het verschil is dus dat Rocar-Tech via Autel Europe geen testers krijgt met menu’s in het Nederlands, maar de internationale versie in het Engels.

Overgangssituatie

Zoals Rocar-Tech bekend maakte wilde de fabrikant een Europese organisatie opzetten, waar eerst direct vanuit China werd geleverd. Daartoe werd niet lang geleden Autel Europe opgezet. Die stelde Rocar-Tech aan als distributeur voor onder meer de Benelux.
Al een aantal jaren werkt Smeets Solutions direct met Autel. De bedoeling is dat ook dit via Autel Europe gaat lopen, begrijpen we van Paul Hammond van die organisatie. Maar daaraan wordt nog gewerkt.

Gelijkwaardige distributeurs

Verder verklaart Hammond ons dat Rocar-Tech en Smeets Solutions gelijkwaardig zijn als distributeur en aftersales serviceverlener. Er is dus voor Smeets Solutions niets veranderd in hun status.
Ook zij zijn onveranderd distributeur en servicepunt, met het verschil dat Smeets Solutions er zelf een vertaalslag aan toevoegt. Vandaar dat zij nog niet de nieuwe Pro-versie van de MaxiDAS DS708 leveren, waarvan op dit moment geen versie met Nederlandse menu’s beschikbaar is.

Reageer op dit artikel