nieuws

Diagnosevideo: Seat slaat aan en meteen weer af

Werkplaats & Onderhoud

Diagnosevideo: Seat slaat aan en meteen weer af

In de serie ‘Hoe moet da?’ rekent Sergoyne af met een onwillige Seat. De Ibiza 1.4 TDI uit 2010 met motorcode BMS kwam binnen met de volgende klacht: “De wagen slaat aan, maar valt onmiddellijk weer stil, en met de meeste modules is geen communicatie mogelijk”. Zie hoe Sergoyne-diagnosespecialist Jeroen diagnose stelt en hoe hij de reparatie uitvoert.

Het garagebedrijf had enkele defecte zekeringen vervangen, maar kon geen foutcodes uitlezen. Zo kwam de autotechnicus daar niet tot een sluitende oplossing. Dus bracht het bedrijf de auto naar Sergoyne.

Diagnosestellen

Daar ging Jeroen Vertongen met de auto aan de slag. Met succes. Eerst laat hij zien hoe hij te werk ging, waarom de auto steeds meteen afsloeg, wat er mis was op de Can-bus en hoe hem dat naar de oorzaak van de storing leidde.

Repareren

Daarna moet de storing gerepareerd worden. Ook de reparatie toont Jeroen in de video. Daarna kan de Seat terug naar een tevreden klant. Lees voor een uitgebreide beschrijving van de storing en de weg naar de oplossing de ‘Diagnosetips uit de praktijk’ in het septembernummer van AMT Vakblad en bekijk de video hieronder.

Reageer op dit artikel