nieuws

Castrol partner in smeermiddelen voor Honda en Bosch

Werkplaats & Onderhoud

Castrol partner in smeermiddelen voor Honda en Bosch

Castrol, de smeermiddelentak van BP, is bezig aan een offensief om met partnerschappen zijn marktpositie te versterken. Zo was er al een overeenkomst met Bosch voor diens garageformules, en nu ook met Honda als aanbevolen motorolie.

In de zomer liet Bosch weten dat de Europese Bosch Car Service en AutoCrew-leden beleverd zullen worden met Castrol smeermiddelen. Daarnaast zorgt Castrol voor training en service op het gebied van smering. De levering van het productgamma gaat via ‘geselecteerde grossiers’.

Speciale olie voor Honda

De laatste ontwikkeling is nu dat Castrol ook een driejarige overeenkomst maakt met Honda. Die laatste zal in Europa Castrol (als enige merk) aanbevelen voor al zijn modellen.
Daarbij heeft Castrol een speciale reeks Edge Professional H motoroliën ontwikkeld voor Honda-modellen, met nadruk op brandstofbesparende eigenschappen. Bedoeld voor alle typen, niet alleen de nieuwste varianten. Overigens is de Professional-lijn specifiek voor autobedrijven.

Tot op heden hanteerde Honda geen speciale eigen fabriekseisen voor smeermiddelen. Castrol ontwikkelde ook al speciale dunne oliesoorten voor Ford, zowel voor diens EcoBoost-motoren als voor de handgeschakelde transmissie.

Reageer op dit artikel