nieuws

Bosch introduceert voordelige KTS 525 diagnosetester

Werkplaats & Onderhoud

Bosch introduceert voordelige KTS 525 diagnosetester

Kleine autobedrijven hebben nog wel eens moeite met hoge abonnementskosten bij een goede diagnosetester. Nu alleen nog in de landen met opkomende economieën biedt Bosch een nieuwe oplossing….

De bedoeling is dat de KTS 525 gebruikt wordt voor gewone servicewerkzaamheden, voor een snelle basisdiagnose bij recepties, of voor schadebedrijven. Daar waar een uitvoerige diagnose van technische problemen, waarvoor de uitgebreide KTS’en nodig zijn, niet wordt vereist.

Achteraf uitbreidbaar

Het zou ook een oplossing zijn voor kleine garagebedrijven, die niet meteen aan een duurdere diagnosetester voor alles willen. Het Esitronic Light is wel achteraf opwaardeerbaar naar volledig Esitronic 2.0. Met de KTS 525 kunnen alle stuurapparaten in de auto worden uitgelezen, foutcodes lezen en wissen is mogelijk, en aflezen van actuele meetwaarden. Het vereenvoudigd apparaat zou ook kunnen dienen als extra, naast een ‘volwassen’ KTS, om in de werkplaats of mobiel voor snelle diagnose te gebruiken.

Bluetooth standaard, stekkers extra

Omdat de meettechniek in de KTS 525 simpeler is valt de prijs ook lager uit. Bij het apparaat zit wel een Bluetooth-adapter om draadloos gegevens te verzenden. Als extra zijn de Easy Connect Adapters leverbaar, die automatisch het aangesloten autotype herkennen en gemakkelijk de nodige gegevens uit die aansluiting trekken.

Niet voor ons

Voor het moment, horen we van de Benelux-vestiging van Bosch, zal de KTS 525 niet in West-Europa uitgebracht worden. Hij is bedoeld voor landen waar het autobedrijf nog wat primitiever is, en minder wil besteden aan testapparatuur. Maar dan weet u dat deze simpeler tester bestaat, en mogelijk ziet Bosch er later toch ook bij ons wel een markt voor.

Reageer op dit artikel