nieuws

Gereviseerde verstuivers net zo goed als nieuw?

Werkplaats & Onderhoud

Gereviseerde verstuivers net zo goed als nieuw?

Is een gereviseerde common-railverstuiver, pompverstuiver of hogedrukpomp net zo goed als een nieuwe? Wel als de fabrikant van nieuwe, Bosch, zegt dat dat zo is. Het gereviseerde onderdeel mag dan de naam Bosch Premium dragen. Bekijk de video en ontdek hoe Diesel Büchli in Harderwijk die Premium onderdelen produceert.

De drukken zijn hoog, de toleranties extreem klein, dus kan de kleinste hoeveelheid vuil al een desastreuze werking hebben op een moderne dieselverstuiver. Revisie op het niveau van nieuw eist daarom het gebruik van een zogenoemde clean room.

Nog een Premium-revisiebedrijf

De Diesel Büchli-video laat het werk in die clean room zien. Overigens zijn we in Nederland gezegend met Terlouw Diesel Center, dat ook hogedrukverstuivers en -pompen reviseert op dit hoge niveau. Ook Terlouw mag die onderdelen dus onder het Bosch Premium-label leveren, inclusief twee jaar garantie. Nog onlangs namen we in AMT Vakblad een kijkje achter de balie bij Terlouw Diesel Center.

Werk schoon!

Overigens bewijst het gebruik van zo’n clean room nog maar eens dat schoon werken aan hogedruk-brandstofsystemen ook in de werkplaats extreem belangrijk is. Bekijk de video hieronder en doe er uw voordeel mee.

Reageer op dit artikel