nieuws

Nieuwe Facom pneumatische werktuigen

Werkplaats & Onderhoud

Nieuwe Facom pneumatische werktuigen

Facom ontwikkelde een scala nieuwe pneumatische slagmoersleutels, die leverbaar zijn in aluminium, composiet of titanium behuizingen. De nieuwigheden zijn ingedeeld in vier categorieën op basis van de afmetingen: 3/8″, 1/2″, 3/4″ en 1″ en zijn beschikbaar in verschillende gewichten, vermogens en kenmerken.

De modellen in aluminium van Facom combineren hun pluimgewicht met duurzaamheid en bieden een variërend vermogen, dopringhouders, met één hand richtingomkeerbediening en een trekker voor progressieve bediening. De 3/8″ is uitgerust met een enkele slagkracht en dubbel slagmechanisme, terwijl de 1/2″, 3/4″ en 1″ zijn uitgerust met krachtigere, dubbele hamerslag. De rubberen grip is een uniek kenmerk van het 1/2″‑model. De 1″‑modellen hebben ook aanvullende handvatten die de mobiliteit verhogen, samen met een schuine uitlaat die de lucht weg houdt uit het werkgebied.

Composietbehuizing

De slagmoersleutels met composietbehuizing verhogen het vermogen en verminderen het gewicht in vergelijking met de aluminiumversie. De motoren bieden een aanzienlijk hogere losdraaikracht en alle modellen hebben een duurzame dubbele hamerslag, verschillende krachtinstellingen, dopringhouders, richtingomkeerbediening, een trekker voor progressieve bediening, meedraaiende luchtinvoer (zodat de luchtslang niet gedraaid raakt tijdens het gebruik). De composietversie met ingebouwd handvat is sterk, licht en isolerend.

Het titanium model

De toplijn bestaat uit de krachtige, dubbele hamerslagmechanismen in een titanium behuizing. De krachtige motoren (voor intensief dagelijks gebruik) produceren tot 2.115 Nm (dit 3/4″‑model kost € 612,- exclusief BTW). De zijkanten zijn vervaardigd uit duurzaam en isolerend dubbel geïnjecteerd composietmateriaal en bevatten rubberen handvatten. De titanium modellen hebben geïntegreerde bumpers, een compacte korte neus, draaibare luchtinlaten, schuine uitlaten, dopringhouders, enkelhandige rotatieschakelaar voor de omkering van de draairichting met geïntegreerde voedingcontroles en trekker voor progressieve bediening.

Reageer op dit artikel