nieuws

Facom ratels met een twist

Werkplaats & Onderhoud

Facom ratels met een twist

Facom breidt het gamma van innoverende ratels met draaiend heft uit. Aan de bestaande modellen zijn verbeteringen aangebracht.

Facom ratels met draaiend heft bieden een efficiënte en flexibele oplossing voor het vast‑ en los schroeven van bouten, vooral in kleine ruimten. Door aan het handvat links- of rechtsom te draaien, draait het aandrijfvierkant in de overeenkomstige richting. Om van richting te veranderen, volstaat het om het handpalmplaatje te draaien, net zoals bij een normale Facom ratel, die gebruik maakt van het Facom Protwist mechanisme. Door op de rode vergrendelingsknop te drukken komt de dop los; ook bij gladde handen of met handschoenen is de dop makkelijk te verwijderen.

Uitbreiding met halfduims versie

Er is nu een 1/2″ versie (€ 48,-, exclusief BTW) aan de bestaande 1/4″ en 3/8″ modellen toegevoegd. Er zijn ook twee nieuwe verbeteringen aangebracht aan de bestaande reeks: een geribbeld gedeelte over de as om het vastzetten met de vingers te vergemakkelijken en een vernieuwd kopprofiel dat de toegankelijkheid verbetert. De andere voordelen van het originele ontwerp (snel vergrendelingsslot, het ratelmechanisme met ring om de draairichting te veranderen en de ergonomisch gevormde handgreep) zijn ook op de verbeterde versies nog steeds aanwezig.

Reageer op dit artikel