nieuws

Voor elektrische en hybride auto’s: AVL Safety 2000

Werkplaats & Onderhoud

Voor elektrische en hybride auto’s: AVL Safety 2000

De AVL DiTEST HV Safety 2000 wordt in de werkplaats gebruikt om veilig aan high voltage elektrisch aangedreven en hybride auto’s te kunnen meten. Het is de eerste ‘all in one’ high voltage meting module, die in staat is om metingen uit te voeren volgens ECE R100.

In de nabije toekomst zal elke werkplaats te maken krijgen met een groot aantal hybride en elektrisch aangedreven auto’s. De HV Safety 2000 wordt gebruikt om veilig elektrisch aangedreven en hybride auto’s te kunnen meten. De processen van het controleren van de isolatiekracht van high‑voltage systemen en de on‑board isolatie sensor zijn basistests voor onderhoud en reparatie. Bij testorganisaties worden deze metingen steeds belangrijker aangezien de isolatiesterkte bij veroudering kan veranderen.

Alle metingen met één apparaat

AVL DiTEST HV Safety 2000 is de eerste ‘all in one’ high‑voltage meting module, die in staat is om metingen uit te voeren volgens ECE R100. Het ondersteunt de eisen van een meting met één ampère via de standaard USB poort, zonder extra voeding of batterij. De gebruiker profiteert van de mogelijkheid om een breed scala van metingen met behulp van slechts één handig apparaat uitvoeren: in spanningsloze toestand, isolatieweerstand, potentiaalvereffening (aarding), en alle gebruikelijke digitale multimeter metingen. Alle uitgevoerde meetresultaten worden geregistreerd. Voor scholen en opleidingsbedrijven is een speciale simulator beschikbaar. AVL DiTEST wordt door Explora op de markt gebracht.

Ook diagnose-apparatuur van AVL

AVL maakt ook diagnose-apparatuur voor niet hybride en elektrische auto’s, zoals de VCI 1000 Bluetooth, die in drie klikken een totale autoscan kan maken. De VCI 1000 ondersteunt 12 en 24 volt systemen en alle fabrikant‑specifieke en standaard diagnostische protocollen. De vci interface geeft een signaal af (80 decibel) als de verbinding met de diagnose software gebroken is. De dubbelwandige behuizing is bestand tegen krassen en de geïntegreerde zaklampfunctie maakt het vinden van de diagnose connector in de auto makkelijk. AutoEquip brengt deze AVL diagnosetester op de markt.

Reageer op dit artikel