nieuws

Robinair naar Stokvis Equipment

Werkplaats & Onderhoud

Robinair naar Stokvis Equipment

Stokvis Equipment is aangesteld als distributeur van Robinair airco service apparatuur voor Nederland.

Robinair is producent van airco service apparatuur voor auto’s, trucks en bussen. Het programma bestaat uit tien verschillende machines. In samenwerking met autofabrikanten heeft Robinair gehomologeerde apparatuur ontwikkeld om auto’s te kunnen servicen met het nieuwe koudemiddel HFO‑1234yf. Stokvis ziet de vraag naar gekwalificeerde apparatuur snel toenemen. De introductie van Robinair bij Stokvis wordt gevierd met een aanbieding, waarbij de nieuwe HFO‑1234yf apparatuur tijdelijk leverbaar is vanaf € 2.995,‑.

R-134a niet vergeten

Stokvis Equipment levert ook Robinair machines voor het bestaande koudemiddel R‑134a. Elke unit is standaard voorzien van een voertuig database systeem die de monteur waardevolle informatie verschaft over het te servicen airco systeem. Het programma loopt vanaf een goed uitgerust en scherp geprijsd instapmodel tot de meest prestigieuze versie met groot kleuren TFT scherm, bluetooth communicatie, USB aansluiting en ombouwmogelijkheid naar HFO‑1234yf. Ook de R‑134a machines worden nu ter introductie aangeboden vanaf € 2.295,‑.

Ook andere importschappen

Stokvis is ook distributeur van Dometic-Waeco. Met dat merk richt Stokvis zich op de onafhankelijke aftermarkt. Stokvis verwacht met Robinair vooral in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar OE gehomologeerde apparatuur: Robinair is goedgekeurd door bijna alle grote autofabrikanten. Robinair is een dochterbedrijf van SPX Service Solutions, een onderdeel van Bosch; Stokvis levert van SPX ook al OTC emissie testapparatuur.

En Explora?

Tot voor kort was Explora de distributeur voor Robinair, terwijl Arian van den Berg van Stokvis Equipment aangeeft dat zij exclusief distributeur zijn. Hoe zit het? We belden met Bettina Thepaut in Spanje, regional manager aftermarket: “Stokvis Equipment is inderdaad aangesteld als exclusief distributeur voor Robinair, ongeacht wat Explora aangeeft. Wij hebben bij hen aangegeven dat ze niet langer Robinair mogen vermarkten en dit óók niet in de markt mogen verkondigen.”

Dat lijkt ons duidelijk. Stokvis Equipment neemt het ‘stokje’ over van Explora en is 100% exclusief distributeur.

Reageer op dit artikel