nieuws

Nieuw van DuPont Refinish: Cromax Pro Repair

Werkplaats & Onderhoud

Nieuw van DuPont Refinish: Cromax Pro Repair

Cromax Pro Repair van DuPont Refinish is een nieuwe schadeherstelmethode, die direct gelieerd is aan spotrepair. Het uitgangspunt is dat er geen aangrenzend deel nodig is om uit te spuiten.

De huidige schadeherstelmarkt vraagt om efficiënte en eenvoudige reparaties met een goede kwaliteit als eindresultaat. Schadeherstellers proberen het reparatiestuk daarom zo klein mogelijk te houden om op die manier op materiaal te besparen en tegelijkertijd snel te kunnen werken.
Cromax Pro Repair van DuPont Refinish ligt tussen ‘normaal’ schadeherstel en spotrepair in. Door een speciale manier van inkleuren, bijvoorbeeld door de spuit op een andere manier vast te houden, kan de reparatieplek beperkter worden gehouden.

Bijvoorbeeld bij minimale ruimte

Met het standaard verwerkingsproces van Cromax Pro Repair komt een autoschadehersteller, die de standaardregels in acht neemt, tot goede resultaten. Er zijn echter ook speciale uitdagingen voor de verwerker, zoals effectkleuren, met name de metallics en parelmoerkleuren. Ook komt het voor dat er rondom de reparatieplek slechts minimale ruimte is om uit te spuiten en ook dan is de Cromax Pro Repair techniek een goede oplossing.

Anders inkleuren

Cromax Pro Repair is dus een andere manier van spuiten waarbij de reparatieplek op een andere wijze wordt ingekleurd; er is geen speciale apparatuur voor nodig. Cromax Pro Repair is er op gericht om professioneel, maar toch kostenbesparend en dus schadelastbeperkend te repareren. Voorwaarde is wel dat er een goede samenwerking is tussen de receptie en de werkplaats, zodat direct kan worden ingeschat of Cromax Pro Repair bij dat schadegeval inzetbaar is.

Binnenkort: trainingen

DuPont Refinish denkt dat deze techniek in vijftien procent van de schadegevallen kan worden gebruikt; bij lichte metallics of als er ruimte is om traditioneel uit te spuiten, is deze techniek dus niet perse nodig. Tijdens een aantal informatie-avonden heeft DuPont Refinish de Cromax Pro Repair techniek aan spuiters gedemonstreerd. De komende tijd zal de methode (twee- en drie laagssysteem) als training worden aangeboden.

Reageer op dit artikel