nieuws

Kriege-Werkzeug helpt bij uitbouw aandrijfas

Werkplaats & Onderhoud

Kriege-Werkzeug helpt bij uitbouw aandrijfas

Na het losdraaien van de fuseekogel moet in de meeste gevallen de dwarsdraagarm tegen spanning van het silentlager of de stabilisator naar beneden worden gedrukt om het gewicht uit de fusee te trekken. Kriege-Werkzeug steekt de helpende hand toe met een dwarsdraagarm hevelgereedschap.

Het dwarsdraagarm hevelgereedschap van Kriege-Werkzeug is bedoeld voor het neerdrukken van een dwarsdraagarm bij uitbouw van de aandrijfas, bij vervanging van de aandrijfashoezen of bij het wisselen van het wiellager.

Na het losdraaien van de fuseekogel moet in de meeste gevallen de dwarsdraagarm tegen spanning van het silentlager of de stabilisator naar beneden worden gedrukt, om het gewicht uit de fusee te trekken.

Met het spanmechanisme van dit gereedschap wordt de dwarsdraagarm veilig naar beneden gedrukt en in de gewenste positie gefixeerd, zodat de werkzaamheden door één persoon kunnen worden gedaan. Het gereedschap kan een trekkracht tot 500 kg leveren. Dat moet voldoende zijn. De noodzakelijke trekkracht is zo’n 300 kg.

Reageer op dit artikel