nieuws

Preventief uitlijnen met Josam i-track

Werkplaats & Onderhoud

Preventief uitlijnen met Josam i-track

Vaak wordt een foutieve wieluitlijning te laat geconstateerd, met als gevolg extreme bandenslijtage, een slecht weggedrag en verhoogd brandstofverbruik. Het is daarom raadzaam de wielstanden met regelmaat te controleren. Dat gaat nu supersnel met de nieuwe Josam i-track.

De Josam i-track dankt zijn snelheid aan de toepassing van vaste referentieborden, die op de muur of werkplaatsvloer worden geplaatst. De uitlijnbeurt vraagt daarmee veel minder voorbereiding. Volgens Josam-importeur Lebon & Gimbrair vergt een complete uitlijncontrole nu minder dan 5 minuten. Het is dus lonend bij elk werkplaatsbezoek of APK de wielstanden te controleren, zodat afwijkingen tijdig gecorrigeerd kunnen worden. Dat spaart banden- en brandstofkosten en verdient zich snel terug, zeker bij veelassige voertuigen.

Het Josam i-track uitlijnsysteem is inzetbaar voor nagenoeg alle typen bedrijfsvoertuigen, van lichte bestelauto tot de grootste LZV-combinatie.

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel