nieuws

Eerste AMT Diagnose Boot Camp een groot succes

Werkplaats & Onderhoud

De eerste editie van AMT Diagnose Boot Camp had afgelopen weekeinde plaats. In samenwerking met Diagnose Centrum konden autotechnici twee dagen lang alles leren over het stellen van de juiste diagnose. Met meer dan honderd enthousiaste deelnemers was AMT Diagnose Boot Camp een doorslaand succes.

Pass-Thru, Lekstroom-detectie, Programmeren, Lambda regeling… Dit zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen in de twaalf workshops die AMT samen met Diagnose Centrum in petto heeft voor de deelnemers. Dit alles met maar één doel: informeren en laten zien hoe je een lastige storing stapsgewijs op kan lossen.

Kennismaking en netwerken

Op vrijdagmiddag 31 mei arriveren de deelnemers op de moderne Kampeerboerderij Beusink in het Achterhoekse Lievelde. Na de officiële opening en bekendmaking van de groepsindeling licht Frank Bouman, die het idee van een Boot Camp vanuit Engeland mee nam naar Nederland, het doel van dit event toe.
Het programma wordt kort doorgenomen, waarna de deelnemers zich richting hun kamers begeven. Zoals het een echt Boot Camp betaamt, worden de deelnemers in groepen ondergebracht in kamers met stapelbedden. Na het koud- en warmbuffet staat de vrijdagavond verder in het teken van kennismaken en netwerken. Meer dan honderd technici bij elkaar met dezelfde passie voor autotechniek geeft voldoende gespreksstof onderling. Ervaringen worden uitgewisseld tot in de late uurtjes, onder het genot van een hapje en drankje.

Informatiemarkt

Het middelpunt tijdens dit Boot Camp wordt gevormd door de zogeheten informatiemarkt. Hoofdsponsor Hella Gutmann en de andere sponsoren Toolspecial, AA-Equipment en GMTO pakken in deze ruimte uit met hun apparatuur. Van diagnoseapparatuur en scoop tot rookmachine en ander ‘slim’ diagnosegereedschap, alles mogen de deelnemers aanraken en zelfs testen op de eigen auto. Alle vragen worden beantwoord door de specialisten van de sponsoren.

Workshops

Na een stevig ontbijt op zaterdagochtend wacht de deelnemers een druk programma: van de twaalf workshops staan er acht voor deze zaterdag gepland, deels op het recreatieterrein, vier in de werkplaats van het op loopafstand gelegen Autobedrijf Bleumink. Elke workshop duurt dertig minuten, waarna er kort tijd is om te wisselen. Naast het invullen van een werkorder moet elke groep drie vragen over de gedane workshop beantwoorden. Elk juist antwoord is één punt waard. Zondagmiddag wordt namelijk bekend gemaakt welke groep zich dé diagnosespecialisten van het AMT Diagnose Boot Camp mag noemen.

Tussenstand

Na een intensieve dag vol workshops start het avondprogramma. Dit biedt opnieuw volop mogelijkheden tot het bijpraten en netwerken in informele sfeer. Na een potje boerengolf en de aansluitende barbecue wordt de tussenstand bekend gemaakt. Groep 3 staat bovenaan met 21 punten. De andere groepen volgen op zeer korte afstand. Het is alle deelnemers duidelijk: de workshops van zondag worden beslissend!

Laatste strijd

Zondagochtend. De laatste vier workshops staan op het programma. Opnieuw spat het enthousiasme en fanatisme van de deelnemers af. Krijgen ze de ingebouwde storing bij diverse workshops opgelost? Weten ze het juiste antwoord op de vragen?
Menig groep peinst over de lastige vragen, en na de lunch is het tijd voor het officiële gedeelte. Elke workshop wordt nog even kort toegelicht door de specialisten van Diagnose Centrum en de juiste antwoorden op de vragen worden gegeven. Welke groep scoorde de meeste punten en kroont zich tot winnaar?

Bijna maximale score

De spanning stijgt als Annemarie Krijnen, marketing manager bij hoofdsponsor Hella Gutmann, het woord neemt: “De winnende groep van het eerste AMT Diagnose Boot Camp heeft slechts één fout antwoord gegeven. Een topprestatie. Groep vijf is de winnaar!” Jan Bakker, Nico Koolen, Harry van der Marel, Mario Reidenbach en Jeroen Vertongen worden naar voren gehaald en ontvangen uit handen van Krijnen een prachtige trofee. Zij mogen zich ‘AMT Diagnose Specialist van 2013’ noemen.

Foto’s en ervaringen

Een uitgebreid verslag van ons eerste AMT Diagnose Boot Camp leest u in AMT 6, maar op onze Facebook-pagina vindt u al diverse foto’s van dit enerverende weekend. Verder wordt op AMT Garageforum nog gezellig nagepraat. Forumlid ‘Charger’ zegt bijvoorbeeld: “Iedereen hartelijk bedankt voor een geweldig en zeer leerzaam weekend. Volgend jaar weer!” En… Bent u er volgend jaar (weer) bij?

Reageer op dit artikel