nieuws

Chrysler gaat Jeeps inspecteren

Werkplaats & Onderhoud

Chrysler gaat Jeeps inspecteren

Chrysler roept 2,7 miljoen auto’s terug voor een inspectie. Het gaat om de Jeep Liberty en de Jeep Grand Cherokee, auto’s waar de benzinetank bij de achterste as is gesitueerd. Dat is dinsdag bekend geworden.

Chrysler legt zich neer bij de eis van de Amerikaanse instantie die toezicht houdt op de veiligheid van transportmiddelen, hoewel de autoproducent eerder beweerde dat er niets mis met de betrokken auto’s was. De zorgen over de auto’s ontstonden nadat bekend was geworden dat in de Verenigde Staten 51 mensen om het leven zijn gekomen door brand die na een botsing ontstond. Daarbij zou de plaats van de tank een rol hebben gespeeld.

Chrysler zal nu de auto’s bekijken en indien nodig verbeteringen aanbrengen aan de achterkant van de auto’s.

Reageer op dit artikel