nieuws

Bardahl Turbo Cleaner verlengt levensduur turbo

Werkplaats & Onderhoud

Bardahl Turbo Cleaner verlengt levensduur turbo

Bardahl introduceert een nieuwe dieseltoevoeging om de problemen rondom turbo’s van dieselmotoren voor te zijn. De Turbo Cleaner wordt toegevoegd aan de brandstoftank.

De turbo is een kwetsbaar onderdeel van de motor en gevoelig voor vervuiling. Bardahl vindt extra aandacht voor turbo’s daarom essentieel en brengt de Bardahl Turbo Cleaner op de markt. 

Door vuilaanslag op de turboschoepen (veroorzaakt door de slechte verbranding van roetpartikels), kunnen de schoepen in een variabele turbo vast komen te zitten. De motor verliest daardoor vermogen en er kan ernstige schade optreden.

Bardahl Turbo Cleaner verbetert de prestaties van de turbo door de reinigende werking en verwijdert, verbrandt en neemt de achtergebleven roetdeeltjes mee in het verbrandingsproces. Een schone turbo presteert beter, voorkomt overmatig brandstofverbruik en verlengt de levensduur van de turbo.

Preventief te gebruiken

Voor het gebruik van de Turbo Cleaner is geen demontage van onderdelen nodig. De inhoud van het blik (één liter) wordt toegevoegd aan een bij voorkeur volle brandstoftank van maximaal 60 liter diesel. De tank moet zoveel mogelijk leeggereden worden, zodat de Cleaner de kans krijgt z’n werk te doen. Bardahl adviseert de Turbo Cleaner preventief te gebruiken; bij nieuwe auto’s is dat niet nodig, maar in gevallen van vervuiling adviseert Bardahl gebruik om de vijf- à tienduizend kilometer. Bardahl Turbo Cleaner is geschikt voor alle dieselmotoren met of zonder roetfilter. De bruto adviesprijs is € 61,05 (exclusief BTW).

Reageer op dit artikel