nieuws

Technische handleidingen van SKF

Werkplaats & Onderhoud

Technische handleidingen van SKF

Alleen het juiste gereedschap is niet altijd voldoende voor een succesvolle reparatie. SKF schiet de autotechnicus te hulp met praktische montagehandleidingen uit het Pole Position Programma. Onlangs voegde SKF een handleiding toe voor het vervangen van de distributieriem en de waterpomp van een VW Polo III 1.4 16v.

Met tekst en beeld legt SKF uit hoe de reparatie in zijn werk gaat. De handleiding is behalve voor de Polo ook geschikt voor onder meer de Audi A2, Seat Altea en Ibiza, Skoda Octavia en Roomster en VW Bora, Caddy en Golf. Alle 22 stappen staan in de montagehandleiding van vier pagina’s.

Reparatieadviezen

De lagerfabrikant adviseert in het technisch bulletin om altijd een momentsleutel te gebruiken bij het vervangen van de spanrollen om een duur vervolgbezoek van de klant te voorkomen. Onderaan het document wijst SKF nog op het vervangen van het dynamo-vrijloopwiel.

Per e-mail beschikbaar

De handleiding maakt deel uit van het Pole Position Programma van SKF. De technische bulletins van SKF kunt u per e-mail ontvangen. Ze bevatten veel voorkomende vragen, montagetijden, probleemoplossingen, montagetips en aanhaalmomenten. Zodra er een nieuw bulletin beschikbaar is, stuurt SKF die per e-mail toe. Daarnaast stuurt SKF één keer per jaar alle verschenen bulletins gebundeld toe.

Verschillende bulletins

Op AMT stond al eerder een verwijzing naar een bulletin over het vervangen van een waterpomp uit de 1.1- en 1.4-liter motor van Peugeot, Citroën en Fiat. Een archief met technische informatie staat op de SKF-site, daar kunt u zich ook aanmelden voor de technische bulletins.

Reageer op dit artikel