nieuws

Facom biedt pechhulp met mobiele startboosters

Werkplaats & Onderhoud

Facom biedt pechhulp met mobiele startboosters

Lege of defecte batterijen staan in de pechstatistieken op de eerste plaats. Het verlenen van starthulp is meestal voldoende om een auto naar de werkplaats te rijden voor verdere diagnose. Handig dus dat Facom vier mobiele startboosters voor pechhulpverleners en werkplaatsen introduceert.

De kleinste startbooster weegt 10,5 kg en is geschikt voor auto’s met benzinemotoren tot vier liter of dieselmotoren tot drie liter. De B12.1APB is daardoor prima voor dagelijks gebruik. Voor zwaardere motoren en voor lichte bedrijfsauto’s biedt Facom de B12.2APB aan. Dit model is krachtiger en daardoor ook meer geschikt bij extreme kou.

Voorkom schade

Beide startboosters kunnen onderweg met een 12 volt stekker opgeladen worden. De boosters beschikken over led-ladingsindicatoren, opslagruimte voor de kabels en klemmen en een systeem dat de elektrische componenten van een voertuig beschermt.

Speciaal voor 24 volt

Voor trucks en landbouwvoertuigen met startproblemen biedt Facom 24 volt startboosters. Daarin zijn ook twee types verkrijgbaar: de B24.1PB en de B24.2PB. De 2PB is meer geschikt voor intensief gebruik. Beide modellen beschikken over wieltjes en inschuifbare handgrepen. Verder zijn de 24 volt modellen uitgerust met een systeem dat de elektronica beschermt tegen verkeerd aansluiten of aansluiten op een 12 volt systeem.

Reageer op dit artikel