nieuws

Nieuwe producten en ondersteuning van SKF

Werkplaats & Onderhoud

Nieuwe producten en ondersteuning van SKF

SKF levert niet alleen lagers, maar ook waterpompen, distributiesets, ashoezen en speciaalgereedschap. Onlangs breidde SKF dit productgamma flink uit. Naast onderdelen biedt de fabrikant ook nieuwe technische informatie aan. Bekijk de video’s!

Vorig jaar introduceerde SKF nieuwe producten om de dekking op de Europese onderdelenmarkt te vergroten. Ook ontwikkelde SKF drie nieuwe gereedschappen die het monteren van ashoezen vereenvoudigen. De VKN 400 en VKN 401 zijn klemgereedschappen voor het monteren van universele klemmen en oorklemmen. VKN 402 is een hoezenspreidgereedschap dat tijd bespaart omdat de homokineet niet verwijderd hoeft te worden.

Waterpomp altijd vervangen

Het totale assortiment bestaat nu uit ruim 9000 producten, daarmee dekt SKF 90% van de distributiesets en waterpompen af. Verder heeft SKF zes nieuwe multi-V-riemsets met waterpomp aan het assortiment toegevoegd.

Het totale aanbod riemsets bestaat nu uit 27 stuks. 34% van de waterpompen wordt aangedreven door een hulpsysteem. SKF raadt autotechnici aan om waterpompen ook te vervangen bij het vervangen van de multi-V-riem.

SKF heeft het gamma spanriempoelies voor vrachtwagens uitgebreid tot 86 sets, die geschikt zijn voor de Scania P-, G-, R- en T-series, Mercedes Actros en MAN TGA-series.

Digitale technische ondersteuning

Om de autotechnicus te assisteren bij zijn werkzaamheden, plaatst SKF voertuigspecifieke video’s online. Momenteel staan elf video’s op het YouTube-kanaal. De video’s verschaffen zo veel mogelijk informatie, zodat ingewikkelde werkzaamheden snel en correct uitgevoerd kunnen worden.
Technische informatie is tegenwoordig ook beschikbaar via QR-codes op de verpakking. Dat bespaart de autotechnicus opzoektijd en voorkomt dat een montagehandleiding na de reparatie bij het afval belandt.

Reageer op dit artikel