nieuws

Continental: Bandenwissel ideaal controlemoment

Werkplaats & Onderhoud

Continental: Bandenwissel ideaal controlemoment

Hoewel het nog geen zomerweer is, is het vanaf deze maand weer tijd voor de zomerbanden. Continental waarschuwt om bij de komende wissel extra goed op de staat van de banden te letten, want er blijkt nogal wat mis te zijn met de banden van het Nederlandse wagenpark…

Eind vorig jaar voerde VACO een onderzoek uit naar de staat van autobanden. Daaruit bleek dat bij maar liefst 41% van de gecontroleerde auto’s één of meerdere banden versleten of beschadigd waren. 10% van alle onderzochte auto’s heeft ten minste één band die dermate versleten is, dat die de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen.

Versleten banden in de opslag

Hoewel bandenfabrikanten adviseren de banden regelmatig te controleren, blijken ook garagebedrijven ze niet altijd goed te controleren. Want in bandenopslagcentra blijken veel versleten en beschadigde banden te liggen. Dat komt volgens Continental door de drukte tijdens de wisselperiodes. Maar daar heeft het ‘bandenhotel’ in Barneveld rekening mee gehouden.

Controle bij inchecken

Sinds vorig jaar controleert het Continental-complex alle banden voor ze in opslag gaan. Versleten of beschadigde banden worden dan van een label voorzien. Het autobedrijf kan de klant dan bij de wissel informeren en nieuwe banden aanbieden.

Langer doorrijden

Vanwege de economische crisis  blijven automobilisten langer doorrijden en stellen ze onderhoudswerkzaamheden uit. Bovendien worden onderhoudsintervallen langer en is de keuringsfrequentie van de APK verlaagd. De kans dat een klant dus op korte termijn weer in de werkplaats staat en dan de banden laat vervangen is dus kleiner.

Tijdig vervangen

Automobilisten besteden zelf weinig aandacht aan de status van hun banden, dus controleer de banden en vervang ze indien nodig. Want hoewel 2 mm bandenprofiel nog boven het wettelijk minimum zit, werkt de band dan niet meer optimaal.

Reageer op dit artikel