nieuws

Strengere instroomeisen APK keurmeester vanaf 2014

Werkplaats & Onderhoud

Strengere instroomeisen APK keurmeester vanaf 2014

Bent u nog geen APK keurmeester, maar wilt u dat wel worden? Let dan op de instroomeisen, die veranderen namelijk vanaf volgend jaar. De RDW heeft de eisen onlangs aangepast in overleg met branchepartijen. Wat gaat er precies veranderen?

Uit een onderzoek van de RDW blijkt dat keurmeesters die ingestroomd zijn via de intredetoets duidelijk minder kwaliteit leveren bij een APK. De intredetoets maakt het nu voor autotechnici met een MBO-2 niveau mogelijk om keurmeester te worden. Vanaf 1 januari 2014 is het niet meer mogelijk om in te stromen via de intredetoets APK 1 en APK 2 of als APK keurmeester zware aanhangwagens.

Inschrijven voor juli

De laatste mogelijkheid om de intredetoets af te leggen, is de eerste week van december 2013. Autotechnici die nog willen deelnemen aan de intredetoets of het examen APK beperkte bevoegdheid moeten zich voor 1 juli 2013 inschrijven bij IBKI. Voorbereiden op de intredetoets kan bijvoorbeeld via Innovam of PSB.

MBO-3 of EVC

Wie vanaf 2014 keurmeester wil worden, moet in bezit zijn van een MBO-3 niveau diploma eerste autotechnicus of een zogenoemde erkenning verworven competenties. Met een EVC toont de keurmeester aan dat hij of zij op een MBO-3 niveau werkzaamheden uitvoert. Een EVC aanvragen kan via IBKI of diverse ROC’s.

Reageer op dit artikel