nieuws

GroupAuto-vakschool officieel geopend

Werkplaats & Onderhoud

GroupAuto-vakschool officieel geopend

GroupAuto leidt in zijn eigen vakschool trucktechnici van zijn aangesloten TopTruck- en Fleetmaster-bedrijven op tot eerste bedrijfsautotechnici niveau 3. De vakschool opende zijn deuren al in september, maar nu pas was het tijd voor de officiële opening. GroupAuto combineerde die met de uitverkiezing van zijn beste leveranciers en met twee spectaculaire aankondigingen.

Zestien leerlingen telt de GroupAuto-vakschool inmiddels. Ze werken allemaal als trucktechnici in een TopTruck- of Fleetmaster-bedrijf en eenmaal in de week komen ze naar de vakschool op het terrein van de PTC+ in Ede. Die school heeft net als de ROC’s in Nederland een Crebo-code (Centraal Register Educatie en Beroepsopleiding) dus de certificaten die de leerlingen halen wijken niet af van die op een ROC.

Snel het juiste leren

“Wat wel afwijkt is dat wij als enige zelfstandige school met een Crebo-code rechtstreeks samenwerken met Wabco, SAF en VDO”, legt Johan de Goyer uit namens GoMotive dat de opleidingen verzorgt. “Ook zijn trucktechnici bij ons veel sneller op hoog niveau als het gaat om laadkleppen, koeling, airco, tacho, asdelen en andere onderwerpen. Overigens verzorgt de GroupAuto-vakschool ook de Code 95 opleiding voor beroepschauffeurs.”

Straks ook personenautotechnici

Wat de materialen en gereedschappen betreft hebben de 16 aankomende EBAT-ers zo op het oog niets te klagen. Toch is er nog ruimte over in de vakschool: “Die hebben we straks hard nodig als we de opleiding voor personenautotechnici starten”, zegt GroupAuto-directeur Freek Blekxtoon, nadat hij met een slag met de bekkens de school officieel geopend heeft.

GroupAuto-onderdelenbestelsysteem

En nu Blekxtoon toch aan het woord is, heeft hij meer te vertellen: “We komen met een nieuw onderdelenbestelportaal”. Tot nu toe gebruikte GroupAuto Aldoc, maar: “Nu dat voor 100% in handen is gekomen van AD is dat voor ons niet meer aanvaardbaar. Daarnaast gaan we onze klanten via dat eigen webportaal in de toekomst extra service bieden”.

Doyen als leverancier

Die klanten krijgen in ieder geval al meer keuze op dat eigen webportaal want: “Naast Kühne gaan wij werken met een tweede breedpakketleverancier: Doyen”. Dat Belgische bedrijf pakt de Nederlandse markt inmiddels echt serieus aan met een splinternieuw logistiek centrum van 6.000 m2 in Zwolle en zo’n vergelijkbaar magazijn op komst in Den Bosch. Naast die twee breedpakketleveranciers werkt GroupAuto met nog acht specialisten voor bijvoorbeeld olie en accu’s.

En de winnaars zijn…

Dan is het tijd voor de verkiezing van de Leveranciers van het Jaar: “Die worden gekozen door de GroupAuto-grossiers in vijf categorieën”, legt Blekxtoon uit. We sommen ze voor u op:
Beste logistiek: Het samenwerkingsverband van Hefra en Varta.

Beste marketingondersteuning: Eurol.

Beste technisch programma: SKF.
Overall beste: Hella.
Beste truck & trailerparts leverancier: Wabco.

Reageer op dit artikel