nieuws

25 jaar ervaring met reiniging van inwendige motorvervuiling

Werkplaats & Onderhoud

25 jaar ervaring met reiniging van inwendige motorvervuiling

Tikkende kleppen, compressieverlies, black sludge of gemiste verbrandingen. Zomaar enkele storingen die mogelijk het gevolg zijn van inwendige motorvervuiling. En wie inwendige motorvervuiling zegt, zegt ook vaak Forté. Het bedrijf jubileert dit jaar.

2013 is een feestelijk jaar voor Forté want het bedrijf bestaat 25 jaar. Opgericht in 1988 was Forté de eerste onderneming in Nederland die het probleem van vervuiling van brandstofsystemen en motoren serieus aanpakte.

Leven met inwendige motorvervuiling
Er is veel veranderd in een kwart eeuw. Voertuigen zijn sneller, veiliger, zuiniger, comfortabeler en complexer geworden. En de ontwikkelingen staan, mede onder invloed van steeds strengere milieueisen, niet stil. Een moderne motor moet maximaal presteren en het liefst zo zuinig én schoon mogelijk. Minimale lakaanslag op een injector veroorzaakt echter al een slecht inspuitbeeld, met een slechtere verbranding tot gevolg. Onverbrande resten brandstof zetten zich af op de kleppen en komen in de motorolie terecht. “Inwendige motorvervuiling is aan de orde van de dag”, zegt Forté.

Uitdijend assortiment
Forté breidde zijn assortiment in de loop der jaren flink uit om bij te blijven met de moderne technieken. De carburateur verdween uit het straatbeeld en direct ingespoten motoren zijn steeds meer gemeengoed. In 2011 werd Forté, van origine een familiebedrijf, onderdeel van het Amerikaanse Illinois Tool Works (ITW). Sindsdien maakt het bedrijf grote stappen. Zo zijn er in 2012 drie nieuwe producten gelanceerd, namelijk de DPF Cleaner and Regenerator, de Valve Cleaner en de vernieuwde Teclube.

Schoon presteert beter
Forté vernieuwde in 2012 zijn website. Deze is zowel op consumenten als op professionals gericht. De site legt consumenten uit waarom het belangrijk is bij elke onderhoudsbeurt het brandstofsysteem en de motor van binnen te laten reinigen. De autotechnicus vindt er informatie over Forté-producten, service en ondersteuning.

Niet stilzitten
Ook in 2013 zit Forté niet stil. In het eerste kwartaal lanceert het bedrijf een aantal nieuwe producten. Verder werkt men aan een digitale nieuwsbrief en een mobiele applicatie.

Meer weten over Forté? In AMT 1 vindt u een terugblik op de ‘Schoon presteert beter’ lezing die Forté gaf bij ATC Noord-Holland Noord. AMT 1 valt omstreeks 18 januari bij u op de mat. Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement.

Reageer op dit artikel