nieuws

RavamTools importeert Elektron-Bremen accu-apparatuur

Werkplaats & Onderhoud

RavamTools importeert Elektron-Bremen accu-apparatuur

Elektron-Bremen maakt werkplaatsapparatuur, waaronder lasapparatuur, plasmasnijders en accu-apparatuur. Sinds 1 november 2012 is RavamTools in Utrecht importeur geworden van de acculaders en startboosters van Elektron-Bremen.

Willem van Wijk heeft RavamTools drie jaar geleden overgenomen en het productgamma van luchtsleutels (Paoli) en krikken (Olmen) uitgebreid met acculaders, accutesters en startboosters van Elektron-Bremen. Tot voor kort werd Elektron-Bremen in Nederland door Stokvis geïmporteerd, maar sinds 1 november 2012 is RavamTools als distributeur aangewezen. RavamTools draagt ook zorg voor het onderhouden en servicen van de producten. Er zijn inmiddels een paar dealers aangesteld.

Acculaders
Om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de autofabrikanten ontwikkelde Elektron-Bremen de HS-1000. De menugestuurde bediening sluit bedieningsfouten uit en de acculader is vrij van spanningspieken. Een accu is nooit in dezelfde toestand geladen en juist bij het stellen van een diagnose is dat belangrijk. Wie de HS-1000 aansluit op de accu tijdens het storingzoeken (de kabels zijn vijf meter lang), weet zeker dat de juiste spanning continu op het circuit staat.

Een laadprogramma voor drie specifieke voertuigtypen kan worden opgeslagen. RavamTools importeert ook de acculader HS 12+24-30, een standaard acculader, die geschikt is voor alle gangbare accu’s van 12 en 24 volt. Er is ook een uitvoering voor alleen 12 volt, maar het prijsverschil is zo gering dat Van Wijk de 12+24 adviseert.

Starthulp en accutester
Elektron-Bremen maakt diverse starthulpinstallaties, waaronder de Masterpower 12V-700A, de Masterpower 12V-1400A en de Truckpower 24V-700A. De starthulpen zijn beschermd tegen ompoling, zodat schade door verkeerde aansluiting is uitgesloten. Er ontstaan geen spanningspieken en de starthulpkabels zijn twee meter lang. RavamTools levert ook de universele acculader WLG 4 en de accutester S500D. Die laatste is voorzien van een printer, zodat er ook een grafiek is uit te draaien van de accutest.

Reageer op dit artikel