nieuws

HoffmanCarparts.com levert VAG-onderdelen

Werkplaats & Onderhoud

HoffmanCarparts.com levert VAG-onderdelen

Het bestellen van originele VAG-onderdelen kan via de dealer. Of via de nieuwe website HoffmanCarparts.com. Het bedrijf levert originele Volkswagen-, Audi-, Seat- en Skoda-onderdelen met 60% korting. En wie voor 15.00 uur bestelt, heeft de producten de volgende dag in huis.

In Apeldoorn liggen op dit moment 125.000 originele VAG-onderdelen op voorraad. Het betreft zowel onderdelen als carrosseriedelen van alle bouwjaren. Alle producten zijn gecontroleerd, gewogen, gemeten en professioneel gefotografeerd. Een autobedrijf of particulier kan online, aan de hand van het originele artikelnummer, de voorraad bekijken.

Voorraad is bekend
Eigenaar Paul Hoffman wil uiteindelijk groeien naar een half miljoen producten op voorraad. Het doel is niet om de concurrentie aan te gaan met de dealer, maar om onderdelenvoorraden te beperken. “Wat ik heb liggen, is beschikbaar. Ik krijg wel eens de vraag of ik ook aan andere onderdelen kan komen. Het antwoord is nee. Het kan best zijn dat het over een paar weken wel leverbaar is”, zegt Hoffman.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen
Het idee is ontstaan nadat Hoffman er achter kwam dat veel onderdelen niet gebruikt worden en in magazijnen blijven liggen. Het idee is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. HoffmanCarparts.com bestelt wereldwijd VAG-producten en haalt ze naar Nederland. Vanuit het distributiecentrum in Apeldoorn worden de producten wereldwijd verzonden. Hoffman richt zich namelijk niet alleen op Nederland, maar op de wereldwijde markt. De website is daarom in zeven talen uitgevoerd. Omdat het gewicht en de maten van alle producten bekend zijn, berekent het systeem de verzendkosten meteen.

Garantie
“Tot de doelgroep behoort diegene die op zoek is naar dat ene onderdeel. Wij verzorgen alles tot in de puntjes, zodat de klant weet wat hij ontvangt. Omdat we met de originele onderdeelnummers werken, komen verkeerde bestellingen nauwelijks voor. En als een klant niet tevreden is, mag hij het product binnen 21 dagen terug sturen. Wij geven uiteraard garantie op de producten”, zegt Hoffman.

Goed voor portemonnee en milieu
Het autobedrijf kan via HoffmanCarparts.com kijken of de benodigde producten leverbaar zijn en zo het factuurbedrag voor de klant drukken. Dat is niet alleen voordelig voor de klant, maar dringt ook de productie van nieuwe onderdelen terug.

Reageer op dit artikel