nieuws

Derde generatie Meyle-HD reactiestangen monteren makkelijker

Werkplaats & Onderhoud

Derde generatie Meyle-HD reactiestangen monteren makkelijker

De klant klaagt over een trillend stuur en een tikkend geluid in de bochten. Dan zouden de reactiestangen (of in goed Engels: end-links) van de stabilisatorstang wel eens aan hun einde kunnen zijn. Wulf Gaertner Autoparts AG introduceert een nieuwe generatie Meyle-HD end-links. Deze derde generatie is vooral ontworpen om de vervanging van versleten reactiestangen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wulf Gaertner Autoparts AG heeft de derde generatie Meyle‑HD-reactiestangen geoptimaliseerd. Bij het ontwerpen van de eerste en tweede generatie was het doel om de onderdelen duurzamer te maken. Bij de derde generatie stond eenvoudige montage voorop.Verschillende onderdelen zijn opnieuw ontworpen. Zo is de kogelpen nu voorzien van een 16 mm steeksleutelaanzet voor de verbinding met de stabilisatorstang. Dat vergemakkelijkt de reparatie.

Gemakkelijker én degelijker
Behalve aan montagegemak werkten de Meyle HD-ingenieurs toch ook verder aan robuustheid. Door de kogeldiameter te vergroten tot 22 millimeter, nam het  kogeloppervlak met vijftig procent toe. Dat vergroot het draagvermogen en daarmee de belastbaarheid van de reactiestangen.

Op de kogel zit een clip‑on kunststof bus, die gemaakt is van slijtvast polyoxymethyleen (POM) kunststof. Die kunststof bus zit stevig vergrendeld in de stalen behuizing. Een extra borgveer is ultrasoon aan de achterzijde van de kunststof bus gelast, zodat de kogelpen nog degelijker vast zit.

Voor welke auto’s?
Dankzij deze verbeteringen neemt de duurzaamheid van de Meyle HD-reactiestangen toe. Bij duurtesten bleek er ook na een miljoen testcycli nog geen speling op de kogelverbindingen te zitten. Voor welke auto’s deze gemakkelijk te monteren Meyle-HD-reactiestangen beschikbaar zijn? “Voor meer dan tienduizend voertuigapplicaties”, zegt Wulf Gaertner Autoparts.

Reageer op dit artikel